Almanya pazarında paket tur eğilimi azalıyor...

Almanya’da seyahat eğilimlerinde ilginç farklılaşmalar var. Uzun mesafe yolcuları paket tatile devam ederken, kısa mesafe seyahatleri tercih eden Almanlar kişiye özel tatil tercihlerinden yana görünüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Almanya pazarında paket tur eğilimi azalıyor...

ADAC Seyahat Gözlemcisinin verilerine göre 2010’da ankete katılanAlmanların 61.7’%si tatil turlarını kendileri oluşturdular. 2007’de bu oran 56.6% idi. Berlin Messe Seyahat ve Lojistik Yeterlilik Merkezi Dr Martin Buck bu durumu, "Alman davranış kodları dikkate değer ölçüde değişti. Artık Almanları çoğu bir insanın kendi tatil paketini oluşturmasını son derece doğal buluyor. Sonuç itibarıyla bilgi için giderek yükselen bir talep var.

Bunu geçtiğimiz yıl ITB Berlin’in halka açık günlerindeki ziyaretçi davranışlarında gördük. İnsanlar fuarı bizzat geziyor, bütün seçenekler hakkında bilgi topluyor ve bu bilgiler ışığında her türlü iletişim ve satış platformunu kullanarak doğrudan satın alma yoluna gidiyor" şeklinde açıkladı.

Araştırmaya göre Almanya 85% oran ile Avrupa’da kendi tatilini oluşturan ve seçimini doğrudan yapan ülkelerin başında geliyor. Veriler göre sadece 5% oranında Alman hazır bir tatil paketini satın alacağını belirtmiş. Öte yandan yine büyük bir çoğunluk ulaşım seçeneklerini de kendisi belirlemeyi tercih ediyor.

 

Avrupa içindeki tatiller sözkonusu olduğunda Almanların 50%si kendi seyahatlerini planlama tercihi belirtirken, 36%sı ise hazır paketi tercih ediyor.  Uzun mesafe tatillerinde ilginç bir oran var. 47% her şey dahil paketi satın alacağını belirtmiş, sadece 31% yine kendi tatil programını seçeceğini ifade etmiş.

 

Dr Nartin Buck,” Paket turların ölüm ilanı verilip gömüleli çok oluyor. Ama tur operatörleri açısından bu turlar hala ana gelir kaynağı olmaya devam ediyor. Ama bilmeliler ki, zaman değişiyor, yeni modeller gelişiyor. Turizm profesyonelleri kişiye özel hizmet konseptinde yeni seyahat tipleri, yaratıcı servisler üretiyor ve tatil kavramı hakkında kendi zevkini önemseyen insanlara ulaşıyorlar. Birçok seyahat organizatörü değişik seyahat modülleri tanıtıyor, insanlar bu modülleri kendi zevklerine göre birleştirip ayırabiliyor ve kişiye özel tatil paketleri yaratıyorlar.” Diyerek tur operatörlerini yeni trendler hakkında uyarıyor. (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.