Almanya'nın yeni uçak bileti vergisi, Antalya'yı da vuracak...

Alman uçak rezervasyon portalı www.fluege.de tarafından TS Emnid enstitüsüne yaptırılan ve 1.004 kişi arasında gerçekleştirilen ankete göre, Almanların yüzde 22'si, uçak seyahatlerine konulan yeni vergiden dolayı seyahat planlarını değiştirmeyi düşünüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Almanya'nın yeni uçak bileti vergisi, Antalya'yı da vuracak...

Almanya Federal Hükümeti tarafından uçak biletlerine konulan yeni vergi, Türkiye´yi de etkileyebilir. 8 Eylül 2010 tarihinden itibaren tüm uçak bileti satışları için geçerli olan ve yolculuğun menziline göre 8 ila 45 Euro arasında değişen yeni vergi, Almanlardan başka bir de Almanya sınırlarına yakın yerlerde oturan yaklaşık bir milyon Avusturyalı ve İsviçreli'yi de etkileyeceği beklenmektedir.

 

Emnid Enstitüsü tarafından yapılan araştırmanın sonuçları Almanya'da yaşayan nüfusun tümü için hesaplandığı takdirde, Almanların 2011 yılında 6.6 milyon uçak seyahatinden vazgeçeceği ortaya çıkmaktadır. Ankete katılanların yüzde 11´i, yeni vergiden dolayı uçmaktan tamamen vazgeçeceği belirtirken, yüzde 2´si, yılda 5 uçak seyahatinden vazgeçeceği söylemektedir. Bu, 2011 yılında bütün Almanya´da toplam 3.9 milyon uçak biletinin daha az satılacağı anlamına geliyor. Ayrıca Almanya´ya yakın sınır bölgesinde oturan toplam bir milyon Avusturyalı ve İsviçreli uçakla seyahat etmekten vazgeçeceği tahmin ediliyor.

 

 

 

Yeni vergiden özellikle aylık net geliri 1.500 Euro´nun altında kalan aileleri etkilenecektir. Büyük bölümü Türkiye´deki herşey dahil aile tatili sunan otellerin müşterilerini oluşturan bu durumdaki ailelerin yüzde 30´u, 2011 yılında yeni vergiden dolayı uçakla tatil yapmaktan vazgeçeceğini düşünüyor. Bu durum, daha az olmakla birlikte, aylık net geliri 2.500 Euro´dan az olan ailelerde de görülmektedir. Bu durumda olan ailelerin yüzde 16´sı önümüzdeki yılda hiç uçağa binmemeyi düşünmektedir.

 

Antalya ve çevresi genelde düşük ve orta gelirli ailelerin önemli bir tatil tercihi olduğu için, Almanya´nın yeni uçak bileti vergisi, ne yazık ki Türkiye´yi de etkileyeceğe benziyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.