Almanya'dan Yunanistan'a 'Turizmde yüksek vergi' uyarısı

Yunan hükümetinin bu sektöre yönelik son dönemde aldığı önlemlere, özellikle de iklim krizine dayanıklılık ücretinin artırılmasına ve kruvaziyerlere vergi getirilmesine yabancı turizm kuruluşlarının tepkisi kurumsal bir hal alıyor.

25/09/2024 12:54
Almanya'dan Yunanistan'a 'Turizmde yüksek vergi' uyarısı

Alman Turizm Birliği (DRV), 2025 yılı için halihazırda satılmış olan tatil paketleri için ücretler ve özel muamelenin uygulanmasında Atina'daki hükümetten bir geçiş dönemi talep etti. Çünkü ek ücretlerin maliyetini halihazırda ürün satın almış olan müşterilere yansıtamıyor. Tatil paketlerinin yanı sıra tur operatörlerinin de bu masrafları karşılamaları için ödeme yaptığını yazıyor. 

Ayrıca DRV, geçen hafta sonunda Turizm Bakanı'na yazdığı bir mektupla, Alman pazarının fiyat rekabeti konusunda özellikle hassas olduğu uyarısında bulunarak, son yıllarda müşterilerin Batı Akdeniz'den daha çok Akdeniz'e doğru yöneldiğini kaydetti. Rekabetçi fiyatlı Doğu Akdeniz'de bu açıkça Yunanistan'ı ima ediyor ve yeni bir değişim yaşanabileceğine işaret ediyor.

DRV'nin Turizm Bakanı Olga Kefalogiani'ye yazdığı mektupta, 'Alman turizm endüstrisinin 2024'te iyi bir yaz sezonunu geride bırakabileceği ve tüm sıkıntılara rağmen Alman turistlerin ürünlerini takdir etmeye devam etmesinden fazlasıyla mutlu olduğu' belirtiliyor. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.