Almanya'da son dakika satışlarında rekor artış...

Almanlar valizleri topladı, son dakika ilanlarını takip ediyor. Alman GfK (Gesellschaft für Konsumforschung – Tüketim Araştırmaları Kurumu), Almanların her zamankinden daha fazla tatile çıkmaya hevesli olduklarını açıkladı. Kurum ayrıca, özellikle 'Last Minute' tekliflerini yakın takibe aldığını ifade etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Almanya'da son dakika satışlarında rekor artış...

Alman tatilcileri 2009’un acısını fena halde çıkarmaya niyetli. GFK’ye göre; Almanlar valizlerini çoktan topladı ve günlük olarak son dakika tekliflerini takibe aldı.

 

Last Minute satışlarında en çok Türkiye aranıyor...

 

GFK Türkiye'nin son dakika satışlarında en çok talep gören ülkelerden olduğunu bildirdi. Almanların tatil talebini geçtiğimiz yaz sezonları ile karşılaştıran GFK, talepte adeta patlama yaşandığını açıkladı. GFK raporunda Almanya genelindeki seyahat acentelerinin krizin etkilerini atlattığı savunulurken yaz dönemi satışlarında 2009'a göre yüzde 6 civarında bir artış yaşandığı belirtildi.

 

Raporda, Yunanistan ve Portekiz'in talep bakımından ciddi kan kaybettiği ifade edilirken Türkiye ve Mısır'ın yükselen destinasyon olduğuna dikkat çekildi. Uzun mesafeli destinasyonların da yüzde 11'lik talep artışı yaşadığı vurgulandı.

 

GFK, Almanların tatil iştahını kriz nedeniyle düşen paket tatil fiyatlarının kabarttığı tespitini yaptı. Almanların yaz tatili için ceplerinden çıkan ortalama miktarın 664 Euro olduğunu ortaya koyan raporda bu rakamın 2009'daki seviyenin yüzde 2.8 altında olduğuna da vurgu yapıldı.

 

Raporda Yunanistan, Tayland ve Portekiz'in son dakika satışları ile müşteri çekmeye çalıştığı ve fiyatları 2009'un yüzde 10 ila 25 altına çektiği bildirildi. GFK raporu; Mısır, Maldivler ve Hırvatistan'ın ise 2009'a göre fiyatlarında ciddi bir artışa gittiğini ortaya koydu.

 

Alman acentelerin kış dönemi satışlarının da iyi başladığına dikkat çekilen raporda özellikle Doğu Akdeniz'de yer alan destinasyonalara talebin yüksek olduğu vurgulanıyor. Buna göre Doğu Akdeniz'e kış dönemi için olan talep yüzde 16 artış göstermiş durumda. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.