Almanlar bu yıl da tatilde Türkiye'de...

Bu yıl 44’üncüsü düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası turizm borsası ITB Berlin’de Türkiye rüzgârı esmeye devam ediyor. Fuarda Türkiye’ye yönelik rezervasyonların yüzde 9-11 arttığı açıklamaları Almanya’dan ‘Bu yıl tatile sizdeyiz’ mesajı olarak algılandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Almanlar bu yıl da tatilde Türkiye'de...

Fuara bu yıl partner ülke olarak katılan Türkiye 3 bin metrekarelik stand ve 100’den fazla katılımcıyla Berlin’deki fuara adeta çıkarma yaptı. Fuarda açıklanan Alman Seyahat Acentaları Birliği’nin (DRV) raporunda, Türkiye’nin 2010 yılı yaz rezervasyonlarında Alman pazarında birinci sırada olduğu belirtildi.

Raporda Türkiye ile Mısır’a olan talebin aralık ayından beri gelen rezervasyonlarında yüzde 9 arttığı, Türkiye’nin Akdeniz bölgesindeki rakipleri İspanya ve Yunanistan’ın önüne geçtiği ifade edildi. İngiliz tur şirketi Thomas Cook Almanya Paket Tatil Müdürü Michael Tenzer, Antalya’nın İspanya’nın Mayorka’sından daha fazla rezervasyon aldığını söylerken TUI’den de, “Doğu Akdeniz’de Türkiye çok iyi satıyor. Geçen yıla göre Türkiye satışlarında yüzde 11 artış var” açıklaması geldi.

Yunanistan’daki krizin bu yıl Türkiye’yi de etkileyeceğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Yunanistan’da fiyat indirimlerinin Türkiye’yi etkileyeceğini düşünüyorum. Ama neticede herkes kendi ekmeğini yer. Hedefimiz şu anda ilk 5’e girmek. Bu yıl en az 500 bin daha fazla Alman’ı çekeceğiz” dedi.

 

187 ülke katıldı...

Berlin’de 10-14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Borsası (ITB) fuarının gala yemeğine 5 bin kişi katılırken gecede sahne alan Anadolu Ateşi büyük alkış topladı. 187 ülkenin katıldığı fuarda partner ülke olan Türkiye’nin reklamları Berlin’i donattı. Bu tanıtımlar için 1 milyon euro’luk bütçe kullanan Türkiye, kültürel zenginliklere vurgu yaptı. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.