Almanlar bu sezon liderlik için Ruslarla yarışıyor

Sektör temsilcileri, bu yıl Almanların birinci sırayı Ruslardan alacağı görüşünde. TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, “Rusya’nın kişi sayısı olarak bu yıl iyi bir performans göstermesi umudumuz ama Almanlar birinci sırayı Ruslardan alacak gibi görünüyor” dedi.

28/06/2024 12:30
Almanlar bu sezon liderlik için Ruslarla yarışıyor

Artan maliyetler ve baskılanan döviz kuru nedeniyle fiyat yükselten oteller Rus turiste pahalı geldi. Temmuz dolulukları özellikle Antalya’da %60’ta kaldı.

Ekonomim’den Selenay Yağcı ve Fikri Cinokur’un haberine göre, sektör temsilcileri, bu yıl Almanların birinci sırayı Ruslardan alacağı görüşünde. TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, “Haziran, bayram nedeniyle dolu geçti, Temmuz düşük başladı. Oteller son dakika satışlarında yüzde 10-15 indirime gittiler. Rusya’nın kişi sayısı olarak bu yıl iyi bir performans göstermesi umudumuz ama Almanlar birinci sırayı Ruslardan alacak gibi görünüyor” dedi.

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu ise, “Rusya iyi gidiyor deniyor ama ‘iyi’ izafi. Savaşın olduğu bir dönemde rezervasyonların dibe vurduğu bir döneme göre tabi ki iyi gidiyor. Ama Rusların erken rezervasyonu öğrendiği ve rekor kırdığı 2019’a kıyasla hala gerideyiz” şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.