Almanlar, Antalya’daki konumlarını Ruslara kaptırmak istemiyor...

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner’in davetlisi olarak, Antalya’nın turizm ve otel sektörü temsilcileriyle Lara’daki Concorde de Luxe otelde öğle yemeğinde bir araya geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Almanlar, Antalya’daki konumlarını Ruslara kaptırmak istemiyor...

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckard Cuntz, şu an bir müze olan Tarsus'taki Aziz Paul kilisesinin daimi bir hac kilisesi haline getirilmesinin büyük bir adım olacağını ve bunun çok sayıda Hıristiyan turisti bölgeye çekeceğini hatırlattı. Dr. Cuntz, Türkçe başladığı konuşmasını, daha sonra Almanca devam ederek, Almanların Antalya’ya ‘en fazla gelen turist’ konumlarını Ruslara kaptırmayacaklarını söyledi: “Geçen yıl Türkiye'ye gelen Alman turist sayısı 4.5 milyonu geçti. Diğer ülkelerden gelen turistlerden daha fazla. En fazla turist Almanya'dan geliyor ve kolay kolay biz Almanya olarak yerimizi başka ülkeye bırakacakmışız gibi görünmüyor.”

 

Türkiye'de deniz kıyısında tatil yapmak isteyenlerin yanı sıra ülkenin tarihi ve kültürel zenginliklerini görmek ve tanımak isteyen çok sayıda Alman turistin bulunduğunu belirten Cuntz, şöyle konuştu: ''Tarsus'taki St. Paul Kilisesi'nde hac görevini yerine getirmek isteyen Hristiyanlar da var. Burasının daimi bir hac kilisesi olarak, turistlerin ziyaret edebilecekleri bir yer olarak korunması ve sürekli kullanabilmesi çok büyük bir adım olur ve çok sayıda Hristıyan'ı buraya çekebilir.''

 

Büyükelçi Cuntz, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerle ilgili olarak da Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin yılın başında yaptığı Türkiye ziyaretine işaret etti ve ay sonunda Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak Almanya Başbakanı Angela Merkel'in temaslarının ilişkilere hem ekonomik hem kültürel ivme kazandıracağını kaydetti. Dr. Cuntz, konuyla ilgili şunları söyledi: “Eminim ki, Alman Şansölye Angela Merkel’in Ankara ve İstanbul ziyaretleri, iki ülke arasındaki kültürel ve ticari ilişkileri canlandıracaktır.”

 

Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi (ETTC) Başkanı Hüseyin Baraner’in davetiyle gelen Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz şerefine düzenlenen yemeğe; Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Antalya Katolik Kilisesi Rahibi Karl Reiner Korten, Antalya ICF Airport'un Alman Genel Müdürü Alexander Leukenmann, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut ve turizm sektörü temsilcileri katıldı. Yemeğe ev sahipliği yapan Concorde de Luxe otelinin sahibi ve AKTOB ikinci Başkanı Erkan Yağcı, Alman Büyükelçiyi yemekte ağırlamaktan sevinç duyduğunu dile getirdi.

 

Antalya Tanıtım Vakfı /ATAV) Başkanı Nizamettin Şen, konuşmasından sonra Büyükelçi Dr. Cuntz’a antik Pamphylia bölgesi hakkında ve yöresel mutfağı tanıtan bir kitap hediye etti. Şen, “30 yıllık turizmci geçmişimde  Almanlarla turizme başladım ve hala yoğun olarak Almanlarla çalışıyorum. Bu tür faaliyetlerden, Antalya’da çok derin bir Alman-Türk dostluğu doğdu. Zira turizm, sadece iki ülke arasındaki ticareti değil, halkların kaynaşmasını ve barışı da destekliyor” dedi.

 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut da turizmin kültürler arası diyaloga olan katkısının altını çizdi: “Türk-Alman dostluğu sadece turizm açısından önemli değil, bu dostluk aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa ile olan diyalogunu da geliştiriyor. Bunun için gelecekte de mücadele etmeye devam edeceğiz”

 

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Büyükelçiyi Kemer’e davet ederken, ilçesinde Hıristiyanlar için bir kilise yaptıracağının altını çizdi: “Kilise yapımı için izin işlemleri tamamlanmak üzere. Ben Kemer’de aynı zamanda Alman turistler için daha fazla cazibe merkezleri kuracağım. Bu tür etkinlik ve programlarla, Kemer Alman pazarında tekrar canlanacak. Kemer, onlarca yıldır Almanların en popüler tatil merkezlerinden biri, bunu böyle kalmasına azami dikkat edeceğiz”.

 

Gloria Hotels Başkanı Özgür Çinkılıç, Türk basınına, “Almanlar özellikle Golf ve Wellness’e çok ilgi gösteriyorlar. Bunun için Avrupa pazarından daha yoğun tanıtım çalışmaları yapacağız. Belek bölgesinin bu kış aylarında bile gördüğü ilgi, bizi mutlu ediyor” dedi. ETTC Başkanı Hüseyin Baraner, konuşmasında, Antalya’nın 30 yıllık turizm geçmişi sayesinde, Alman halkının nerdeyse yüzde 30'u daha önce bir kere Antalya’yı görmüş durumda olduğunu söyledi. Baraner, şöyle devam etti: “Antalya, Almanların favori tatil bölgesi oldu. Antalya gelecekte sadece bir destinasyon olmaktan öte, en modern donanımlara sahip bir yaşam alanı olacak. Böylece insanlar burada sadece tatil yapmaktan öte, hayatlarının bir kısmını burada geçirmek isteyecekler.”

 

Baraner, sözlerine şöyle devam etti: “Antalya, Türkiye’nin misafir odası oldu. Türkiye’yi ilk olarak buradan görenler çoğunlukta. Bu gün Antalya’da 40 ülkeden yoğun turist geliyor.”

Hüseyin Baraner’e göre, Antalya aynı zamanda son 30 yılda Almanya ile Türkiye arasındaki en güçlü bağlantı noktası oldu: “Antalya, gelecekte daha da çok Alman turist ağırlayacak. 2010 yılında Almanya’dan 3 milyon turist bekliyoruz. Bu rakamı kesinlikle iki katına çıkaracağız.”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.