Almanlar 2011’de, 3-4 kez tatil yapacak...

Almanya’nın ayağa kalkan ekonomisi, 2011’de bu ülke vatandaşlarının tekrar uzun ve yılda birkaç kez tatil alışkanlıklarına geri döneceğinin işaretlerini veriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Almanlar 2011’de, 3-4 kez tatil yapacak...

ADAC tarafından yaptırılan bir piyasa araştırmasında Almanların 71.2%’si gelecek yıl uzun bir tatil yapmak için şimdiden hazırlıklara başladığı sonucu elde edildi. Bu oran 2009’daki araştırmanın sonuçlarına göre 6%lık bir yükseliş anlamına geliyor.

 

Alman ekonomisinin gelişmesine paralel olarak insanlar gelecek yıl tatilleri için en az birkaç haftalık plan yapıyorlar. Bir çok Alman gelecek yıl en az bir tanesi uzak mesafe olmak üzere, yıl boyunca 3-4 kez tatil yapma kararı aldığını belirtiyor.

 

Messe Berlin Seyahat ve Lojistik Yeterlilik Merkezi Direktörü Dr. Martin Buck, “Hızla toparlanan ekonominin desteklediği turizm endüstrisi şimdi giderek hızlanıyor, durgunluğun en kötü aşamasını geçtik, şimdi yükseliş zamanı, bundan böyle Dünya turizminin en seyahat eden müşterileri olarak bilinen Almanların bu ünü tekrar kazanmasına tanık olacağız.” dedi.

 

“Bu noktada iki husus çok önem kazanıyor; birincisi Almanların gözünde tercih edilen bir destinasyon olmak, ikincisi ise seyahat edilecek destinasyonun belirlenmesine doğrudan etki eden seyahat bütçesi.”

 

Araştırmaya cevap verenlerin 60%ı bu yıl bir kez daha tatile çıkma kararında olduklarını da belirtti. Elbette tatil tercihleri kişisel ekonomik durumlar tarafından şiddetle etkileniyor. Mamafih, toplumsal sınıf farkı gözetmeksizin bir öncelik haline geldiğini de gözden kaçırmamak gerekir. İlginçtir, ekonomik durumunun kötü ile çok kötü arasında olduğunu beyan edenler dahi bu yıl mutlaka tatile gideceği bilgisini veriyor. Bu oran 2009 verilerinin 6% üzerinde bir artış demektir.

 

ADAC araştırmasına göre tatilciler gelecek yıl fiyat artışlarını da hesaba katıyorlar. 50%den fazla katılımcı gelecek yıl paket turların, otellerin ve gemi turlarının daha pahalı olacağına inanıyor. Almanlar için Almanya 2011’de en ideal ve öncelikli bir tatil destinayonu haline gelmiş bulunuyor. Flensburg ile Garmisch-Partenkirchen arasında bir tatil yapmayı düşünenlerin oranı 28% olurken, ikinci sırada 11% ile İtalya hemen ardından 10% ile İspanya geliyor. (tourexpi)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.