Alman turisti kurtaran cankurtaran para cezasına çarptırıldı

Venedik kıyılarında bir Alman turisti boğulmaktan kurtaran cankurtaran 1032 Euro’luk cezaya çarptırıldı.

29/09/2024 22:24
Alman turisti kurtaran cankurtaran para cezasına çarptırıldı

Eylül ayı başlarında, Venedik kıyılarında bir Alman turist boğulma tehlikesi atlattı. Cavallino-Treporti'de görev yapan cankurtaran Saveria Amato, hiç tereddüt etmeden denize atlayarak kadını boğulmaktan kurtardı.

Ancak yerel liman otoritesi bu duruma eleştirel yaklaşıyor. "Il Fatto Quotidiano" gazetesinin haberine göre, cankurtaran kurtarma operasyonuna başlamadan önce liman otoritesini veya acil çağrı merkezini bilgilendirmesi gerekiyordu.

Amato'nun hemen denize atlayıp daha sonra acil çağrı merkezini aramış olması nedeniyle otorite, kendisine 1032 Euro'luk bir ceza kesti. Gazete, 44 yaşındaki Amato'nun bu cezayı kendi cebinden ödemesi gerektiğini ve bunun neredeyse bir aylık maaşına denk geldiğini belirtiyor.

Cankurtaran cezaya itiraz etmeyi planlıyor

Saveria Amato, bu cezayı kabul etmeye niyetli değil ve itirazda bulunmayı planlıyor. "Il Fatto Quotidiano"nun haberine göre Amato, durumu diğer meslektaşlarıyla birlikte değerlendirdiğini ve zamanında bir kurtarma ekibini alarma geçirdiğini ifade ediyor. Ayrıca, olayın ardından liman otoritesini "acil durum yönetimi için belirlenen protokole uygun olarak" bilgilendirdiğini de ekliyor.

Amato’nun itirazının işe yarayıp yaramayacağı henüz belli değil. Ancak tüm bu karmaşanın ortasında net olan bir şey var: Cankurtaran, büyük olasılıkla bir hayat kurtardı. Artı 49'un aktarxdığına göre, Alman turist için ise, Saveria Amato kesinlikle bir kahraman olarak görülüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.