Alman gençlerin hayalleri, Antalya'da söndü...

Türkiye’de yıldız olacaksınız sözüne kanan Almanlara Antalya’da kötü sürpriz. Almanya’nın Rehin-Main bölgesinde bir dolandırıcı şebekesi tarafından internet ortamındaki genç erkek ve kızlara yapılan ‘Sizi Türkiye’de yıldız model yapacağız’ vaadi, çok sayıda Almanın Antalya’ya gelmesine sebep oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alman gençlerin hayalleri, Antalya'da söndü...

Twitter, Facebook gibi sosyal medya ortamlarında yakışıklı erkek ve güzel kızların avına çıkan bir şebeke, “Resminizi internet ortamında gördük, Sizi yıldız yapabiliriz” sözleriyle yüzlerce kişiyi kandırmış. “Antalya’da çekim provaları yapılacak, Sizin Türkiye’de yıldız olma potansiyeliniz var, bizimle yılda 200.000 Euro kazanabilirsiniz” diye devam eden sohbette, özellikle genç kızlar kandırılmaya çalışılmış. 

 

Ama Antalya’ya umutlarla uçan adayları kötü bir sürpriz bekliyordu. Daha henüz otele gelmişken ellerine bir fatura sıkıştırılan adaylardan, uçak bileti, otel, refakatçi hizmetleri ve kiralık oto karşılığında fahiş ücretler talep edildi.

 

Bu sefer hesap tutmadı...

 

Parayı vermeyi reddeden iki genç kız, gizlice kaçarak bileti kendi ödedikleri en yakın uçakla tekrar Almanya’ya uçtular ve polise gittiler. Bunun üzerine bir araştırma başlatan Alman savcılığı, geniş ağlı bir Alman suç şebekesiyle karşılaştı. Hessen Eyaleti Kriminal Dairesinin yaptığı açıklamaya göre; aynı şebekenin benzer bir metotla daha önceleri Antalya’ya götürdükleri genç kızlara zorla uyuşturucu kullandırdıkları da ortaya çıktı. Şebekeye karşı dava açıldı. (tourexpi)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.