Alman elçiden, "Bodrum’u yine Almanlarla dolduracağız" sözü...

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Elçi Prof. Dr. Pascal Hektor, Bodrum'da temaslarda bulundu. Alman elçi, Bodrum’a gelen Alman turist sayısında son yıllarda düşüş gözlemlediklerini, Bodrum’un Almanya’daki tanıtımına bizzat destek vereceklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alman elçiden, "Bodrum’u yine Almanlarla dolduracağız" sözü...

Alman elçi, Bodrum’a gelen Alman turist sayısında son yıllarda düşüş gözlemlediklerini, Bodrum’un Almanya’daki tanıtımına bizzat destek vereceklerini söyledi. Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon’la bir araya gelen Hektor, Bodrum’a gelen Alman turist sayısında son yıllarda düşüş gözlemlediklerini, bunu yerinde incelemek üzere ilçeye geldiğini söyledi.

Tarihi ören yerleri ve cennet koylarıyla bilinen Bodrum’un tanıtım açısından biraz geride kalmasının buna neden olduğunu savunan Hektor, “Almanya’da düzenlenecek turizm fuarlarında stant açarak Bodrum’u tanıtıcı kitap, CD ve broşür dağıtacağız. Sinevizyon gösterimi ile Bodrum’un cennet koylarını, Kale, Antik Tiyatro, Mousellum Müzesi gibi tarihi yerleri Alman vatandaşlara sunacağız” dedi.

Yüzde 40’lık düşüş var...

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da, son yıllarda gelen Alman turist sayısında yüzde 40’a varan düşüş yaşandığını belirtti. Bunun önüne geçmek için 2010 yılında Almanya’da düzenlenecek olan tüm fuarlara “Bodrum” adıyla katılacaklarını kaydeden Kocadon, “Son 5-6 yıl içinde kaybettiğimiz turistleri projelerimizle, festival ve etkinliklerle yeniden kazanacağız. Fuarlarda sinevizyon gösterimi ile etkin tanıtım yapacağız” dedi. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.