Alman acente zincirinden Türk otelcilere: Etik olun

Almanya'nın en büyük acente zincirlerinden Schmetterling International, FTI Group'un iflasının ardından bazı Türk otellerin acenteleri devreden çıkarma yönündeki hamlelerine tepki gösterdi. Schmetterling International CEO’su Ömer Karaca, bu aksiyonların uzun vadede Türk-Alman turizm ilişkilerine zarar vereceği uyarısı yaptı.

26/06/2024 11:37
Alman acente zincirinden Türk otelcilere: Etik olun

Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörü FTI Group'un iflasının turizme yansımaları sürerken, Almanya'nın en büyük acente zincirlerinden Schmetterling International'dan Türkiye’deki otellere çok önemli bir uyarı geldi. 

Schmetterling International CEO’su Ömer Karaca, aralarında ülkemizdeki dev otel zincirlerinin de olduğu, özellikle Antalya kıyılarındaki bazı işletmelerin acenteleri devreden çıkarmaya çalıştığını öne sürdü. 

"Türkiye'deki bazı otellerin FTI'nin iflasından yararlanmaya çalıştığına dair giderek artan duyumlar alıyoruz" diyen Karaca, bu otellerin seyahat acentesi müşterilerini doğrudan rezervasyon yapmaya teşvik etmek amacıyla ek indirimler uyguladıklarını söyledi.

Otellerin elbette doğrudan satış yapabileceğini, buna karşı olmadıklarını belirten Karaca, ancak bunu fiyat kırmadan, adil satış şartlarıyla gerçekleştirmeleri gerektiğini savundu. Karaca, "Otellerin, seyahat acentelerimizin ve tur operatörlerimizin kendilerine getirdiği müşterileri çekmek için indirim yapması etik değil" diye konuştu.

Günü kurtarmak ve kısa vadeli çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilen bu aksiyonların uzun vadede Türk-Alman turizm ilişkilerine zarar vereceğinin altını çizen Karaca şu uyarıları yaptı:

“Kısa vadeli fayda elde etmeye çalışan oteller, uzun vadeli sonuçlara katlanmak zorunda kalabilir. Bu, seyahat acentelerimizin satış portföyünden çıkmayı göze almaları anlamına da gelecektir. Oteller ve acenteler arasındaki yıllardır süregelen iş birliğini bozacak bu aksiyonların bedeli ağır olabilir. Schmetterling International olarak bu konudaki önlemlerimizi alıyoruz. Satış ağımızdaki otellerin bu türden aksiyonlarını tespit etmemiz durumunda kara listeye alıp portföyümüzden çıkarmaya başlayacağız."

Türkiye ve Almanya arasındaki turizm ilişkilerine büyük önem veren, bu yönde pek çok etkinliğe imza atan Schmetterling International, gündemi meşgul eden bu konuyla ilgili iş birliğine hazır olduğunun da mesajını veriyor.

İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte seyahat acenteleriyle ilişkilerini sıcak tutmak isteyenlere çağrı yapan şirket, sürdürülebilir çözümler bulmak için diyaloğa açık olduklarını bildiriyor. Schmetterling International CEO’su Ömer Karaca, "Kapımız herkese açık."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.