Alkolsüz otellerde F&B geliri ne kadar düşüyor?..

Dubai merkezli olarak faaliyet gösteren ve alkol servisi yapmayan üç farklı otelin genel müdürü, ilginç bir maliyet analizi çalışması yaptı. Buna göre alkol servisi yapmayan otel, gelirinde yüzde 30 kaybı baştan kabul etmeli.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alkolsüz otellerde F&B geliri ne kadar düşüyor?..

Ortadoğu'nun en önemli turizm merkezi Dubai'de alkolsüz hizmet veren üç ayrı otelin yöneticisi bu hizmetin maliyetini analiz etti. HotellierMiddleEast.com sitesinde yayınlanan genel müdürlerin konuyla ilgili yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle: 

 

CITY SEASONS GROUP OF HOTELS GENEL MÜDÜRÜ THOMAS TAPKEN

 

"Diğer otellere baktığımızda şunu çok açık şekilde görüyorum ki alkollü herhangi bir içecek satmıyor oluşumuz bize müşteri kaybettiriyor. Bunun etkilerini en çok yiyecek ve içecek bölümümüzde görüyoruz. Toplam gelirimizin yüzde 30'unu alkol satmadığımız için kaybettiğimiz çok açık."

 

DUSIT PRINCESS GENEL MÜDÜRÜ WOLFI MALIK

 

"Alkol, yemeğe kıyasla daha fazla kâr sağlıyor. Otel sahipleri yiyecek içecek bölümündeki kâr marjını kurtaramayacaklarını bilmeliler. Alkol servisi yapmayan oteller müşteri çekmek için rakipleri konumunda olan ve alkol servisi yapan otellerden kendilerini farklılaştırmalılar. Niş pazar olarak hitap ettiğimiz üst segmente yönelik ürünler geliştirilmeli. Biz otelimizde farklılaşmayı taze ve özel sıkma meyve sularıyla sağlamaya çalışıyoruz. Bu pazarda bir şişe su için 27 ABD Doları isteniyor. Bu da alkol dışındaki ürünlere de talep olduğunu gösteriyor."

 

TAJ PALACE HOTEL DUBAİ GENEL MÜDÜRÜ ANDEREAS MÜLLER

 
 

"Alkolsüz hizmet verirken kesinlikle daha yaratıcı olmalısınız. Bu pazarda bu yönde bir talep var. Alternatif ürünlerle F&B gelirinizi arttırabilirsiniz ancak bu yüzde 30'luk kaybı telafi edecek düzeyde olmaz. Çay, meyve suyu ve kahvede kâr marjı yüksek ancak telafiyi sağlar mı? Sağlamaz." (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.