Alkol yasağı, dünyada da yankı buldu...

Tütün ve Alkol Piyasası Kurumu'nun (TAPDK) tütün mamulleri ile alkollü içkilerin tanıtımına, satışına, sunumuna ve nihai tüketicilere ulaşmasını içeren yönetmelik özellikle turizmcilerden büyük tepki almaya devam ederken, dış basında da yankı buldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alkol yasağı, dünyada da yankı buldu...

Bloomberg ajansı, konuyla ilgili haberini "Yeni düzenlemeler restoranları tehdit ediyor" başlığıyla verdi. Ajans, haberinde yeni yönetmeliğin detaylarını anlattı.  

 

New York Times gazetesi de bugünkü sayısında, "Türkiye'de alkol kullanımı sınırlandı" dedi. Gazete, yeni yönetmelikle süpermarketlerde alkollü içeceklerin çocukların ilgisini çekecek ürünlerin yakınlarına yerleştirilmesinin yasaklandığını belirtti.    

 

İsrail'in önde gelen yayın organlarından Haaretz gazetesi de Türkiye'deki içki ve sigara yasağını değerlendiren bir makale yayımladı. Zvi Bar'el imzalı makalede, "Sigara ve içki içmek Türkiye'de artık tabu" yorumunu yaptı.

 

HAARETZ: KARAR SİYASİ

 

İsrail'in en önemli takımlarından Tel Aviv Maccabi'ye benzetilen Efes Pilsen'in adını değiştirmek zorunda kalacağının vurgulandığı makalede, içki ve sigaraya getirilen kısıtlamaların sağlıkla ilgili nedenlerden çok siyasi amaç taşıdığına dikkat çekildi.

 

Makalede, "Kısacası, alkolle mücadele Türk hükümetinin yeni politikalarından birini oluşturuyor. Bu mesele, hükümetin yalnızca sağlık ve güvenlik açısından değil siyasi kazanımlar elde edebileceğini düşündüğü yeni bir savaş alanı haline geldi" denildi.

 

Makalede ayrıca, Yeşilay'ın Türkiye'de alkol kullanılan yerlerin haritasının çıkarılması yönündeki çalışmalarına da yer verildi. (Hürriyet)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.