Ali İmdat Uçar, “Yılı, % 85 doluluk ile kapatacağız”...

Taksim Talimhane’deki The Madison Hotel Genel Müdürü Ali İmdat Uçar, yılın ilk yarısını çok iyi geçirdiklerini belirterek, otel olarak bu yılı % 85 doluluk ile kapatacaklarını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ali İmdat Uçar, “Yılı, % 85 doluluk ile kapatacağız”...
Bu yıl, özellikle Ortadoğu’dan gelen turist sayısında ciddi bir artış yaşadıklarını kaydeden Ali İmdat Uçar, “Çok iyi bir yıl geçiriyoruz. Bunda, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmasının, komşu ülkelerle vizelerin kalkmasının, İstanbul’un sahip olduğu potansiyelin ve tabi ki yürütülen başarılı tanıtım ve pazarlama çalışmasının büyük rolü buluyor” dedi.
Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra yoğun olarak Yunanistan, Hollanda ve İngiltere pazarından turistleri ağırladıklarını anlatan Ali İmdat Uçar, son birkaç yıldır moda kent olan İstanbul’a dünyanın dört bir yanından yoğun ilginin olduğunu belirtti.



Müşteri İlişkileri Departmanının önemi artıyor
Geçmiş yıllarda, genelde 5 yıldızlı otellerde ‘müşteri ilişkileri departmanı’ olduğunu kaydeden Ali İmdat Uçar, son yıllarda ‘online rezervasyon’ların artması ve müşterilerin kente ilişkin bilgi ihtiyacı paralelinde, 4 ve 3 yıldızlı otellerde ‘müşteri ilişkileri’ departmanlarının oluşturulduğunu ve etkinliğinin her geçen gün arttığını söyledi.  


Yurtdışındaki ‘workshop’ların büyük etkisi oluyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar ile TUROB’un da aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerinin uluslararası fuarlarda başarıyla yürüttüğü tanıtım ve pazarlama çalışmalarına değinen Ali İmdat Uçar, aynı zamanda son birkaç yıldır TUROB’un Ortadoğu, Yunanistan, Rusya gibi komşu ülkelerde düzenlediği workshop tanıtım çalışmalarının da turizmde elde edilen başarıda büyük etkisinin olduğunu belirtti.
Klasik tanıtım ve pazarlama çalışmalarının yanı sıra, günümüzde Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin de etkin olarak kullanıldığını anlatan Ali İmdat Uçar, otel olarak tanıtıma yönelik bu tür mecraları kullandıklarını söyledi.  


Talimhane ‘örnek bir model’ oldu
Talimhane’nin yepyeni yatırımlar ve projelerle turizm üssü olurken, aynı zamanda ‘örnek bir model’ oluşturduğunu anlatan Ali İmdat Uçar, modelin aralarında Laleli, Antalya Kaleiçi gibi turizm bölgeleri tarafından incelendiğini, uygulamaya alınabileceğini ve İstanbul’da 7 ilçe de Talimhane gibi bir yapılanmanın planlandığını belirtti.



Talimhane’ye olan ilginin her geçen gün arttığını kaydeden Ali İmdat Uçar, son yıllarda otellerin binaların önlerinde açtıkları restoranların bölgeye ciddi bir hareket getirdiğini ve yakın zamanda bazı markaların da bölgeye geleceğini sözlerine ekledi… (shf)




Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.