Ali Ağaoğlu, "Uludağ yerinden yönetilmeli"...

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da oteli bulunan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ’ın üst yapı yetkisinin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gerektiğini söyledi. Ağaoğlu, “Uludağ yerinden yönetilmeli. Dünyanın hiçbir yerinde merkezden yönetim söz konusu değil. Yetki tartışmalarını ibretle izliyoruz” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ali Ağaoğlu, "Uludağ yerinden yönetilmeli"...

Bir süre önce Uludağ’ın alt yapı yetkisini Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devreden Çevre ve Orman Bakanlığı’nın, üst yapı yetkisini de belediyeye devretmesi beklenirken, Bakan Veysel Eroğlu’nun, “Büyükşehir Belediyesi'nin kenti güzelleştirme çalışmalarıyla ilgilenmesini isabetli buluyorum. Uludağ, devlet eliyle yapılandırılmalı” açıklaması, belediye yetkilileri ve bazı otel sahiplerinde şaşkınlık yarattı. Beyaz Cennet’te 19 yıldır faaliyet gösteren Ağaoğlu MyResort Otel'in sahibi Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, üst yapı yetkisinin de Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gerektiğini söyledi. Dünyada hiçbir kayak merkezinin, merkezden yönetilmediğini belirten Ağaoğlu, “Uludağ yerinden yönetilmeli. Yetki tartışmalarını ibretle izliyoruz” diye konuştu.

 

‘ORTADA TASLAK PLAN BİLE YOK’...

 
Ali Ağaoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, ‘Uzun Vadeli Gelişim Planı’nın da sadece 1'inci ve 2'nci gelişim bölgelerinin bulunduğu 200 hektarlık alanda yetki istediğini söyledi. Ağaoğlu, “Uludağ Milli Parkı’nın planlama ve üst yapı yetkisinin Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olması bizce de en doğrusu. Ancak oteller bölgesi, belediyenin yetkisinde olmalı. Ayrıca Bakanlık plan çalışmalarının tamamlandığını söylüyor. Ancak ortada bize yansıyan taslak plan bile yok” dedi. Ali Ağaoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın, tamamlandığını söylediği planı bir an önce kamuoyuyla paylaşması gerektiğini söyledi. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.