Alanyalı turizmciler, Paskalya tatilinden umutlu...

Her yıl mart ayı sonunda başlayıp, ülkelere göre nisan ayı boyunca kutlanan Paskalya bayramıyla ilgili yaşanan hareketlilik, Alanyalı turizmcileri sevindirdi. Antalya’nın Alanya ilçesindeki otellerde Paskalya tatili için rezervasyon sayısında ve tur paketlerindeki ön satışlarda geçen yıla oranla artış yaşandığı açıklandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alanyalı turizmciler, Paskalya tatilinden umutlu...

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, 4 ve 5 yıldızlı otellerin Paskalya bayramında Almanya, Hollanda ve İskandinav pazarından gelecek turistlerle sezonu açmaya hazırlandıklarını söyledi. Mart ayı sonu ve Nisan ayı için otellere yapılan rezervasyonlarda önceki yıllara göre artış yaşandığını ifade eden Güner, rezervasyonların 2010 yılının turizm açısından daha olumlu geçeceğinin göstergesi olduğunu belirtti.

 

Ülkelere ve acentelere göre tur paketlerinde yapılan ön satışlarda, önceki yıllara göre yüzde 15 ile yüzde 30’un civarında artış yaşandığını anlatan Güner, şunları kaydetti. "Paskalya bayramı için turistlere paket satışlarımız ivme kazandı. Oteller paskalya ile turizm sezonunu açarak daha sonra etkinliklerine devam edecek. Bu sene aldığımız rezervasyonlar, önceki yılın aynı tarihli rezervasyonlarına göre daha iyi durumda. Ön satışlarımızdaki artış 2010 yılı turizm sezonunun önceki yıla göre daha olumlu geçeceğini yansıtmaktadır."

 

Gülçin Güner, Paskalya tatiline denk gelen mart ayında otellerin turizm sezonunu başlatarak, personel istihdamını sağlayacağını ve sezona hazır hale geleceğini dile getirdi. Sezon açılışını genellikle 4-5 yıldızlı ve ölçekleri büyük olan otellerin erken yapabildiğine işaret eden Güner, "Orta ölçekli otellerin ise nisan ayı sonunda mayıs ayı başında açılmaları beklenmektedir. Martta açılacak otellerimiz paskalya için çoğunlukla Almanya, Hollanda ve İskandinav pazarından gelecek turistlerle sezon açılışını yapacaklar" diye konuştu. (Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.