Alanya, 'Travelife' programına dahil olacak...

AB’nin sürdürülebilir turizm konusunda acilen tavsiye ettiği 'Travelife' programının uygulanması talebine Türkiye’den ilk destinasyon olarak Alanya cevap verdi ve önemli bir adım attı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alanya, 'Travelife' programına dahil olacak...

Avrupa’dan gelen baskılar ve kimi tur operatörlerinin “2014’den sonra sadece ‘Travelife’ otellerine yolcu göndereceklerini açıklamaları, Alanya’nın olumlu yönde tepki vermesine sebep oldu. Avrupa'da sürdürülebilir turizm konusunda turizm tedarik zincirleriyle birlikte ortak bir strateji belirlenmesi, kilit paydaşların bir araya gelerek, uzun vadeli iş birliği gerçekleştirilmesi amacıyla, Alanya’da 2009 yılında IDH adı altında kapsamlı bir proje başlatılmıştı.

 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hollanda Sürdürülebilir Ticaret Girişimi projesinin, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı önemli turizm destinasyonlarında gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Proje kapsamında, sürdürülebilirliği geliştirmek amacıyla, Avrupa çapında turizm sektöründe web tabanlı etkin bir sistem olan Travelife Sürdürülebilirlik Sistemi'nin tanıtımı ve yerelde uygulanmasının yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Bu proje kapsamında, değerli turizm sektörü temsilcileri ile 6 Kasım 2010 tarihinde saat 11.00'de toplantı yapacağız" dedi.

 

Bu toplantının, programın tabana yayılmasında önemli bir adım olduğunu söyleyen Aydoğan, konuyu ciddiyetle takip edeceklerini belirtti.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.