Alanya, golfle 12 ayı bulacak...

Antalya'nın Alanya ilçesinde 3 ay önce başlatılan golf alanı belirleme çalışmaları tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Alanya Kaymakamlığı'nın ortak çalışmaları doğrultusunda toplam 10 alan belirlendi. Alanya'da golfun yaygınlaşmasıyla turizmin 12 aya yayılması hedefleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alanya, golfle 12 ayı bulacak...

Çalışmaları yürüten heyet Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'a verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım Geliştirme ve Planlama Daire Başkanı Adnan Arslan, Bakan Ertuğrul Günay'ın talimatı doğrultusunda turizmi 12 aya yaymak amacıyla turizmde çeşitlendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Bu çerçevede Alanya bölgesinden de incelemelerde bulunduklarını belirten Arslan, "İlçede turizm maksimum 7 ay sürüyor.

Geriye kalan 5 aylık dilimde potansiyel olmasına rağmen sektör durgunlaşıyor. Bundan da bölge işletmeleri ve turizmciler kaybediyor. Bunu önlemek için alternatif turizmi artırmak gerekiyor." dedi. Bu kapsamda son bir yıl içerisinde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden Arslan, yatırım için şuanda gelen istekler üzerinde durduklarını belirtti. Arslan, yatırım için 10 yerin incelemesini yaptıklarını kaydetti.

Arslan, yatırım yapılmadan turizmcinin bölgeye gelmesinin mümkün olamayacağına işaret ederek, şunları söyledi: "Hazine veya orman mülkiyetindeki alanları planlayıp tahsise konu haline getirdiğimiz zaman yatırımcı otomatikman konu hakkında bilgi sahibi olur. Şu anda zaten bu bölgede yatırım yapılmasını bekleyen insanlar var. Biz bu potansiyeli planlayıp harekete geçirdiğimiz zaman o yatırımcılar da bu imkana kavuşmuş olacaklar. Kış turizminin gelişmesi için kayak merkezi yapmak için Akdağ merkezinde gençlik spor müdürlüğü ekipleriyle birlikte araştırmalar yaptık. Burada sadece golf değil kış aylarında da kış turizmini de gelişmek için çalışmalar yaptık."

Alanya Kaymakamı Doğan da daha önce 9 golf yeri tespit ettiklerini, son günlerde de bir yer daha belirlendi ve bunun için çalışmalar yapılacağını kaydetti. Doğan, golf için önerdikleri yerleri ise şöyle sıraladı; Karamanlar, Emişbelen üstü, Güzelbağ, Orhanlı köyü, Konaklı ve Toslak.

Kaymakam Doğan bölgedeki hava şartlarının golf oynamaya çok elverişli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Bu bölgenin kalkınması açısından golf çok önemli. Turizmin yanında tarımda gelişiyor. Bu açıdan Alanya çok güzel bir bölge olacak. Mesela sahilde nem oranı yüksek. Orada nem de yok. Hava şartları çok güzel. Temmuz, ağustos ve eylülde her zaman golf yapılabilecek bir alan olması çok önemli. Burada çok ideal golf alanları mevcut. Alanya bir golf cenneti olarak da turizmin yüzünü güldürmeye devam edecek. Binlerce paralı turist gelecek buraya. Bir taraftan denize girecek, bir taraftan da golf yapılacak mükemmel bir alan. Bence Türkiye'nin en güzel ve iyi golf alanı Alanya'da olacaktır." (İHA)

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.