Alanya'da her yıl tesisler el değiştirmek zorunda bırakılıyor...

Alanya Turizm destiansyonu olarak zaman zaman birçok bölgeye örnek gösterilse de son dönem kaybettiği kan ile de dikkatleri üzerinde topluyor. Belek, Kemer, Lara, Kundu, Side, Manavgat gibi turizm bölgeleri ile kıyaslanan Alanya’daki, son turizm gelişmelerini Alanya’da bulunan Cartier Turizm ortaklarından turizmci Hüsametiin Yıldız ile konuştuk.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alanya'da her yıl tesisler el değiştirmek zorunda bırakılıyor...

Halil ÖNCÜ / ALANYA

Yıldız, son dönem turizmde Alanya’nın kan kaybettiğini satış için yapılan üstün mücadelenin ardından, pazarlamada sınıfta kalındığını söyledi. Yıldız, “Alanya’da her yıl tesislerin üçte biri el değiştiriyor. Ya kiracı gidiyor, ya sezon ortasında otel batıyor. Bakıyorsunuz bölgede bulunan devasa tesislerden bazıları sezon ortasında jandarma eşliğinde müşteri otelden çıkıyor ya da çıkarılıyor.  Ya da hakarete uğruyor. Alanya’da bununla ilgili birçok olaylar yaşıyoruz. Alanya bence doğal olarak Allahın vermiş olduğu lütfu değerlendiremiyor.”diye konuştu.
Hüsamettin Yıldız, “ İşimiz gereği Türkiye’nin dört bir yanını ve dünyanın birçok bölgesini gezdim. Allah bu bölgeye büyük bir lütuf vermiş. Doğa, deniz, hava gibi güzellikleri  Allah bu bölgeye açıkçası bonkörce vermiş.  15 yıldır Alanya’da turizmcilik yapan birisi olarak tespitim şudur ki, burada satış manasında çok büyük bir uğraş verilmekte ama bu ülkenin turizmindeki geleceğinde en önemli konuların başında gelen pazarlama yapmama konusunda da Alanya’nın büyük bir sorunu var.

Buradaki bütün oteller satış konusunda fiyatla veya dönemlerdeki fiyat değişiklikleri ile bazı aksiyonlar yapıp müşteri alma çabası içindeler. Ama maalesef ki bu bölgeye gelip dikkatle incelediğiniz zaman büyük bir otel grubunun, uluslar arası bir zincir grubunun bu bölgeye yatırım yapmadıklarını göreceksiniz.

Bu Alanya adına çok acı bir olay. Burada Allahın her konuda bonkör davrandığı bir bölgeyi uluslar arası otelcilik yapan firmaların değerlendirmiyor olmasının bence en büyük sebebi burada düzenli ve kurallarına göre yapılan bir turizmin olmayışıdır. Tabi ki kötü işletmelerin çok olduğu bir bölgeye de iyi tanınmış bir işletme de gelip yatırım yapmıyor.

Yarınlarımızın teminatı olan turizmde, sektörde çalışan hizmet eden kişilerin bizi temsil edecek kalite ve kültüre sahip olacak kişilerden oluşmasından gerektiğini de düşünmekteyim. Turizmin yarınlarımız için ne kadar değerli olduğunu, geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunu buradaki garsonundan, komisine genel müdürüne kadar, o gelen misafirlere hizmet eden insanların aslında ne kadar bu ülke için önemli insanlar olduklarının maalesef ki farkında değiliz.
Hele hele ki işletmelerin büyük bir çoğunluğu bunun hiç farkında bile değiller. Alanya’da şu anda, bir elin parmağını geçmeyecek kadar personeline, personel haklarına, personel eğitimine  önem veren tesis sayabilirim. Alanya’da her yıl tesislerin üçte biri el değiştiriyor.

Ya kiracı gidiyor, ya sezon ortasında otel batıyor. Bakıyorsunuz bölgede bulunan devasa tesislerden bazıları sezon ortasında jandarma eşliğinde müşteri otelden çıkıyor ya da çıkarılıyor.  Ya da hakarete uğruyor. Alanya’da bununla ilgili birçok olaylar yaşıyoruz. Alanya bence doğal olarak Allahın vermiş olduğu lütufu değerlendiremiyor.”diye konuştu.
Röportajı Görüntülü izlemek için aşağıdaki linke tıklayınız:

http://www.dailymotion.com/video/xeecxc_turyzmcy-husamettyn-yildiz-alanya-t_travel


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.