Alanya'da 850 otelden 300'ü sahte yıldızlı mı?..

Tüketici Hakları derneği (THD) kendi denetimlerinde, Alanya’daki birçok otelin 'Sahte' yıldız taşıdığını iddia etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alanya'da 850 otelden 300'ü sahte yıldızlı mı?..

Tüketici Hakları Derneği Alanya Şubesi’ne göre; Alanya’da tatil yapan yaklaşık 100 turist, geçen yıl ilçede kaldıkları otellerin sahte yıldız taktığı için kandırıldıkları iddiasıyla Tüketici Hakları Derneği’ne başvurmuş.

 

Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan, Alanya’da faaliyet gösteren 850 otelden yaklaşık 300’ünün sahte yıldız takarak hem haksız rekabete yol açtığını, hem de tatilcileri mağdur ettiğini söyledi. Sahte yıldız takan otellerle ilgili geçen yıl 100’den fazla şikayet aldıklarını belirten Şencan şöyle dedi:

 

"Belediye ve bakanlık belgesi olmayan bazı yıldızsız oteller, rezervasyon yapılan web sitelerinde 2, 3 ve 4 yıldızlı olarak gösteriliyor. Yaklaşık 3 yıl önce yurtdışından gelen birçok şikayet üzerine, Alanya Turizm Danışma Bürosu tarafından 850 otelde denetim yapılmış ve 250 civarında otelin sahte yıldız taktığı tespit edilmişti. Aradan geçen 3 yıla rağmen görüyoruz ki, şikayetlerle birlikte sahte yıldız takan oteller de çoğaldı."

 

’DÜRÜST ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİYORLAR’

Sahte yıldız takan otelcinin dürüst çalışan otelcileri de mağdur ettiğini vurgulayan Şencan, "Her belediye kendi sınırları içinde kalan turistik tesisleri denetlemeli. Turizm dernekleri, otellerin bağlı oldukları kuruluşlar, belediyeler ve bakanlık artık bu soruna el koymalı. Aksi takdirde Alanya turist memnuniyetinde sınıfta kalır" diye konuştu.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Hayriye Argun, “Konuyu gündeme getirme şekli yanlış. Adeta Alanya’daki otellerin yarısı bir aldatmacanın içindeymiş gibi bir tablo sergilenmek isteniyor. Ama bu doğru değil” dedi. Argun, “Maalesef her sektörde olduğu gibi, Alanya konaklama sektöründe de münferit olumsuz olaylar yaşanmış olabilir ama bir destinasyona has gibi göstermek yanlış” dedi.

 

Argun sözlerine şöyle devam etti:

 

“Alanya’da resmi olarak yaklaşık toplam 750 turistik konaklama tesisi var. Bunların 250’si bakanlık belgeli ve ayrıca ALTİD üyesidir. Hem Bakanlık, hem ALTİD, bu tesisleri sürekli denetime tabi tutuyor. Ama bir de sadece belediyelerden açma ruhsatı almış ve üyemiz olmayan 500 kadar diğer tesisler var. Gerçek şu ki, belediyeden açma ruhsatlı tesislerin resmi olarak hiç yıldızı yok, zira belediye yıldız dağıtmaz.

 

Biz uzun süreden bu yana bakanlığa, belediyelere ve diğer resmi ve meslek kurum ve kuruluşlarına, belediye ruhsatlı tesislerin de yıldızlandırılması konusunda işbirliği ve koordinasyon teklifinde bulunuyoruz ve bu çabalarımızı sürdüreceğiz. THD’nin basına yaptığı iddia, bu yöndeki talebimizin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.” (tourexpi)

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.