Alaçatı Ot Festivali' ne özel tur...

07 - 08 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan 3 . Alaçatı Ot Festivaline tur şirketleri konaklamalı ve günübirlik turlar düzenliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alaçatı Ot Festivali' ne özel tur...

Celal UYSAL

Amacı, içeriği, etkinlikleri ve tümüyle gönüllü çalışanlarıyla benzerlerinden ayrılan Alaçatı Ot Festivali, 7-8 Nisan 2012'de üçüncü kez düzenlenecek. 2010 yılında tek gün olarak başlayan, 2011 yılında iki güne çıkarılan Alaçatı Ot Festivali, Alaçatı halkının sahip çıkması nedeniyle artık geleneksel bir festival kimliğine kavuştu.

“En fazla ot çeşidini kim toplayacak”, “En güzel otlu yemeği kim pişirecek” yarışmalarıyla klasikleşen festival, Alaçatı'nın doğal ve kültürel zenginliğini ortaya çıkarma amacı taşıyor.

Festivalin ilk gün programı, kortej yürüyüşüyle başlayacak. İlk günün ana aktivitelerini, konser ve bütün konukların katılabileceği festival resepsiyonu oluşturacak. Akşam Alaçatı'yı seven kendi alanlarında tanınmış amatör gurmeler tarafından yapılan yemekler, özel misafirlere ve juri üyelerine sunulacak.

İkinci gün, heyecanlı yarışmalarla başlayacak. Alaçatı otlarından en çok çeşidi toplayan ve özelliklerini bilenler ile en güzel otlu yemeği yapanlar, juri tarafından değerlendirilecek. Her iki yarışmanın da birinci, ikinci ve üçüncüleri altın ile ödüllendirilecek.

Yarışmalar devam ederken, Alaçatı'nın ünlü restoranları birer çeşit spesiyaliteleriyle festival alanında stand kuracak. Yerel üreticiler yiyecek, içecek, çeşitli ot ve otlu ürünler sunarak damak ve göz zevkine hitap edecek.

Folklorik Turizm Alaçatı Ot Festivali Tur Programı :

1.Gün / 06 Nisan 2012 Cuma Akşamı İonya turu İstanbul'dan hareket ..... 

 

 

2 .GÜN /  07 Nisan 2012 İZMİR -KONAK MEYDANI -SAAT KULESİ -ASANSÖR -ÇEŞME -ALAÇATI -ALAÇATI SOKAKLARI- RÜZGAR GÜLLERİ -ALAÇATI OT FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ 

Bursa –Balkesir-İzmir güzergahını izleyerek sabah saatlerinde Ege denizinin  lacivertten turkuaza tüm renkleriyle denizin kara ile iç içe olduğu koyları, plajları ve termal kaynaklarıyla bir dantel gibi Türkiye’nin üçüncü büyük çağdaş kenti İzmir’e varıyoruz.  Konak meydanında sabah alacağımız serbest kahvaltı ardından Konak meydanı, Saat Kulesi, Hükümet Konağı gezileri ardından halk arasında Asansör, bugünkü adıyla her geçen gün ünlenen Dario Moreno sokağı gezileri sonrası İzmir’den ayrılıyoruz. Ardından Çeşme Çeşme'ye hareket ediyoruz. Çeşme, şifalı sıcak suları, olağanüstü sayılabilecek kalitede kumun, güneşin ve berraklığın kucaklaştığı şirin bir tatil beldesidir. Egenin havası, insanlarının sıcaklığı, doğal güzellikleriyle bilinen Çeşme gezimize Alaçatı ile başlıyoruz. Arnavut kaldırımlı sokakları ve taş evleri, renkli sokakları ve yöresel ürünleri ve Rüzgar gülleri ile ilginizi  çekecek  Alaçatı ziyaretimiz sonrası Çeşme Alaçatı Ot Festivali alanına hareket ediyoruz. Festival, saat 13.00’de festival korteji yürüyüşüyle başlayacak. Yürüyüşte, yerel giysiler giymiş halk, doğadan topladıkları çeşit çeşit otlarını araçlara yüklemiş kadınlar, Alaçatılı antikacıların dizayn ettiği araçlar, kısaca 7’den 70’e tüm Alaçatılılar ve konuklar yer alacak. Kortej yürüyüşünün ardından, Pazaryeri Meydanında klasik müzik grubu festival konseri verecek. Aynı mekânda konserin ardından tüm Alaçatılılar’a ve konuklarımıza açık festival resepsiyonu verilecek. Akşam ise, amatör gurmeler tarafından hazırlanacak Ege yemekleri, sponsorlar ve jüri üyelerinin beğenisine sunulacak. Festival boyunca bol bol fotoğraf çekebilir ve Folklorik değerlerimizin farkına varabilirsiniz. Akşam üzeri Çeşme Ilıcadaki otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Çeşme İnkim Otel.  

3.Gün / 08 Nisan 2012 ÇEŞME -ALAÇATI OT FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ  

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı ardından eşyalarımızı aracımıza yerleştirip otelimizden ayrılıyoruz. Alaçatı Festival alanına hareket ediyoruz. Bugün Alaçatı’nın otlarından en çok çeşidi toplayan ve özelliklerini bilenler arasından ilk üç dereceyi alanlar belirlenecek. Ot Aşı Yarışması: Alaçatı’nın otlarıyla yemek kültür ve birikimini en güzel yansıtan üç yemek, ünlü gurmeler tarafından belirlenecek. Birincilere her sene olduğu gibi büyük altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere ise, çeyrek altın hediye edilecek. Diğer katılımcılara ise, çeşitli armağanlar verilecek. Ayrıca yarışmaların yapıldığı saatlerde Alaçatı’da faaliyet gösteren restoranlar,  birer ürünlerini sergileyecek.  Alaçatılı üreticiler otlarını ve yemeklerini diğer firmalar da kendi içki ve ürünlerini tanıtmak amacıyla standlar açacaklar. Alaçatı’nın nisanda ne kadar büyülü bir mekân olabildiğini görebilmek, ot kokusunun standlardan taşan kekik, fesleğen karanfil kokularına karıştığında nelere kadir olduğunu yaşayabilmek,  reçel, kekik balı, şarap, enginarlı pilav standlarına karışmak, daracık sokaklarda oturan yaşlıların yüzlerinde yılların göç tarihinin öyküsünü okuyabilmek için, baharın ilk günlerinde yapılacak festivale doğa dostu herkes davetli. Sonrasında Çeşme merkeze geçiyoruz ve serbest zaman veriyoruz. Ardından Çeşme Alaçatı turumuzu bitiriyor ve Yaklaşık olarak gece 00:30- 01:30 civarı İstanbul'da oluyoruz. 

Detaylı bilgi için ;

http://www.folklorik.com/default.aspx?pid=66001&nid=71014


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.