Akdamar Kilisesi’nin haçı takılıyor...

Van Gölü’ndeki Akdamar Kilsesi’ne haç takılıyor. Uzun tartışmalara neden olan 2 metre boyunda, 110 kilo ağırlağıdaki haçın yerine konması için iskele kurulduğu belirtildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Akdamar Kilisesi’nin haçı takılıyor...

Yurt içinden ve yurt dışından gelen yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı törenle geçen 19 Eylül'de ayinin yapıldığı Akdamar Kilisesi’nin tartışmalara konu olan haçı da yerine koyma çalışmalarına başlandı. Akdamar Kilisesi’nin restorasyonunu da yapan Kartalkaya firması tarafından kurulan iskele yardımıyla haçın yerine konacağı ifade edildi. 2 metre boyunda, 110 kilo ağırlığı olan haçla birlikte kilisenin yıldırım çarpmalarına karşı korunması için de paratoner takılacağı öğrenildi.

 

 

ADAYA GEÇİŞLER YASAKLANDI...

 

Akdamar Kilisesi’nin tartışmalar akonu olan haçının yerine konması için çalışmalar büyük bir titizliktle sürdürülürken, adaya geçişler de yasaklandı. İskele çalışmalarının rahat bir ortamda yapılması ve Van Gölü’ndeki hava koşulları yüzünden bu kararın alındığı belirtildi. Akdamar Kilisesi’nin 2005 yılında restorasyon başlamış 2007’de bitirilmiş ve anıt müze olarak açılmıştı. Kilisede 19 Eylül 2010 günü ise 95 yıl aradan sonra ilk kez ayin yapılmıştı. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.