Afyon'a 5 yıldızlı 5 termal otel geliyor...

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, gelecek yıl içinde 5 yıldızlı 5 termal otelin daha yapımına başlanacağını açıkladı. İlde önümüzdeki yıl 5 büyük otelin daha yapımına başlanacağı bilgisini veren Çoban, böylece şehrin termal turizmde ciddi bir potansiyel yakalayacağını kaydetti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Afyon'a 5 yıldızlı 5 termal otel geliyor...

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Dursun Güleryüz ve Yönetim Kurulu üyeleri Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Çoban, Afyonkarahisar'ın son yıllarda gelişmesiyle dikkat çektiğini söyledi. İlde önümüzdeki yıl 5 büyük otelin daha yapımına başlanacağı bilgisini veren Çoban, böylece şehrin termal turizmde ciddi bir potansiyel yakalayacağını kaydetti.

 

Bunun için havaalanının şart olduğunu aktaran Çoban, "Termal otellerimizin kapasitesi yurt içi müşterileri kaldırmıyor. Mutlaka yurt dışı bağlantısı özellikle Avrupa sigorta kuruluşlarıyla anlaşma yapmak gerekiyor. Bu da havaalanının açılmasına bağlı. Bölgesel Zafer Havaalanı'nın ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Sözleşmesi de imzalanmak üzere. İnşallah havaalanı açılınca Afyonkarahisar iyi bir termal ve sağlık turizm merkezi olacak." dedi.

 

Bunlara ilaveten spor turizmini de öne çıkarmak için bir proje başlattıklarını aktaran Çoban, Afyonkarahisar'a Türkiye'nin en büyük spor kompleksini yapacaklarını bildirdi. Spor kulüplerinin hangi branşta olursa olsun bilhassa yaz aylarında rakımı yüksek yerleri tercih ettiklerini ve karasal iklimi sevdiklerini hatırlatan Çoban, "Biz de 650 bin metrekarelik bir alanı, spor kompleksi için planladık. İçinde her türlü sporun yapılabileceği tesisler olacak.

 
Buraya gelen kulüpler termal otellerde kalacak, tesislerde kampını yapacak, otellerin sağlık hizmetlerinden de yararlanacak. Bu tesisin de ihalesi yapıldı. Onun da yapımına kısa sürede başlanacak. Dolayısıyla Afyonkarahisar hem sağlık turizmi hem termal turizmi hem de spor turizminde merkez olacak." diye konuştu. Afyonkarahisar'ın toplam nüfusunun 701 bin olduğuna da değinen Başkan Çoban, komşusu Eskişehir'de aynı nüfusa sahip olduğunu ancak bu ilde 600 bin kişisinin şehir merkezinde yaşadığına işaret etti.

 

Eskişehir'de sadece 100 bin kişinin ilçe ve köylerde yaşadığını dile getiren Çoban, şunları kaydetti: "Bizim de 171 bin kişi merkezde diğer 530 bin kişi de ilçe ve köylerde yaşıyor. Çok enteresan bir şehir. Afyonkarahisar'ın toprakları çok geniş ve Kıbrıs'tan 2 kat daha büyük. 89 beldesi, 18 ilçesi ve 390 köyü var. Bu yüzden burada idarecilik diğer şehirlere göre daha zor. Afyon, Türkiye'de de Konya'dan sonda en çok belediyesi olan ikinci il. Yani İstanbul'dan, Ankara'dan, İstanbul'dan ve Antalya'dan daha çok belediyesi var. İl merkezi her ne kadar yolların kavşak noktasında olsa da bundan yeterince faydalanmamış bu zamana kadar. Ama son yıllarda büyük bir gelişme içerisine girdi ve bu gelişmesiyle dikkat çekiyor."

(Cihan)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.