Adrasan'da, 'Yamaç Paraşütü' keyfi...

Antalya; birçok alternatif turizm seçeneği ile ön plana çıkarken, Kemer Adrasan’da başlayan yamaç paraşütü ise yerli ve yabancı turistlerin adeta akınına uğruyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Adrasan'da, 'Yamaç Paraşütü' keyfi...

Kemer Adrasan beldesi Odunluk tepe mevkii olarak bilinen bölgede, iniş noktasından 980m. yüksekliğe sahip ve iniş bölgesi oldukça rahat ve güvenli bir uçuş ile yamaç paraşütü yapan çok sayıda meraklı, büyük bir heyecan yaşarken unutulmaz anlar yaşıyorlar.  Adrasan Odunluk Tepeden uçuşa geçenler, yaklaşık 25 dakikalık bir uçuş sonrasında Adrasan ya da Karaöz sahiline iniyorlar.

İki yıllık bir çalışmanın sonucu
Bölgede yamaç paraşütü keyfini meraklılara sunan Kemer Paragliding Şirketi Genel Koordinatörü Semih Özdemir yaptığı açıklamasında, “İki yıllık bir çalışmanın sonu itibari ile  pilotlarımız ve uzmanlar tarafından yapılan test uçuşları, rüzgar ölçümleri ve havacılık kulüplerinin de görüşleri alınarak bu bölgedeki en iyi nokta tespit edilmiş ve teknik çalışmalar sayesinde tüm izinlerinde alınmasıyla birlikte bugün işleyişine devam etmekte olan uçuşlar için hazır bir hal almıştır.Bu sporu profesyonel ve amatör olarak yapanların sayısı da hızla yükselmektedir. Ayrıca başlattığımız bu faaliyet dalı bölgemize, yeni ülke ve yeni yüzler getirilmesine ön ayak olacaktır. Bu faaliyet sayesinde Antalya birçok ülkede Yamaç Paraşütü dalında tanınacak ve iddia ediyoruz ki turizmde artışa sebep olacaktır. Dünya turizminde yeni yeni patlayan bu aktivitenin incelendiğinde ne kadar tanıtımcı ve kazançlı olduğu görülecektir.”dedi.

Odunluk Tepeden 20-25 dakikada Adrasan ve Karaöz sahiline iniyorlar.
Kemer ve bölgesinde tatilini geçiren çok sayıda turistin bu heyecanı yaşamak için rezervasyonlar yaptırdığına dikkat çeken Semih Özdemir, “Kemer yakınlarında en uygun yer olarak keşfedilen ve özel bir işçilikle inşa edilen pistimiz deniz üzerine yakın olması sebebi ile önemli bir konumda. Kemer’in Kumluca ilçe sınırında bulunan Adrasan beldesi Odunluk tepe mevkii olarak bilinen bölgesinde, iniş noktasından 980m. yüksekliğe sahip ve iniş bölgesi oldukça rahat ve güvenli bir uçuş bölgesi. Biz, Kemer’de  ikili yani tandem uçuşları iyi bilen başarılı uçuş yapmış sertifikalı pilotlardan oluşan bir yamaç paraşütü ekibimiz var. Günün değişik saatlerinde uçuşlarımız mevcut. Misafirlerimizi Kemer bölgesi Beldibi – Tekirova  konaklama noktalarından transfer araçlarımızla alarak yaklaşık 60 dakika içinde 985 metre yüksekliğindeki Adrasan Odunluk tepe zirvesine çıkarıyoruz. Uçuş için gerekli malzeme tarafımızdan temin edilip, uçuş kontrolleri pilotlarımız tarafından yapılıyor. Hava durumuna göre uçuş süresi 20-25 dakika arasında değişirken, iniş yeri olarak, hava şartlarına göre Adrasan veya Karaöz sahilini seçiyoruz.” diye konuştu.

Turistler yamaç paraşütü ile büyük heyecan yaşıyorlar.
Kemer Paragliding Şirketi Genel Koordinatörü Semih Özdemir, “ Tatillerini Kemer ve bölge olarak seçen çok sayıda misafirimiz ki, bunlar arasında Ruslar başı çekmektedir yamaç paraşütü keyfini yaşamaktadır. Bu yıl ağırladığımız misafirlerimiz, bölgemizdeki bu yeni aktiviteden son derece memnun olmaktadırlar. Öyle ki kendi malzemesiyle uçmak isteyen ve tesadüfen bizimle karşılaşan turistler ayrıca çok memnun olmuşlardır. İnsanoğlunun tek yapamadığı şey olan uçmak duygusunu her insan en azından bir kere tatmak isteyecek ve yamaç paraşütü ileride turizmde gerçekten patlamaya sebep olacaktır. Biz buna inanıyoruz.”dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.