Ada sahillerinde kolibasili alarmı...

İstanbul’da Adalar Kaymakamlığı, 11 ayrı plajda yüksek oranda kolibasili bulunduğu gerekçesiyle denize girilmesini yasakladı. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da 11 ayrı plaj ve su sporları kulüpleri önünde, denizde yüksek oranda kolibasili bulunduğu açıklandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ada sahillerinde kolibasili alarmı...

İstanbul Adalar’da sıcak havada kendilerini denize atarak serinlemek isteyenlere kötü haber geldi. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da 11 ayrı plaj ve su sporları kulüpleri önünde, denizde yüksek oranda kolibasili bulunduğu belirlendiği belirtilerek, denize girilmesinin engellenmesi istendi.

Başta Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada Su Sporları kulüpleri olmak üzere, Büyükada’da Nakibey Plajı, Seferoğlu Tesisleri, Yörükali plajları, Heybeliada’da Sadıkbey Plajı, Kınalıada’da Vapur İskelesi’nin sağ tarafı ve Ülker Restoran önündeki alanlardan denize girilmesinin tehlikeli olduğu açıklandı.

 

Kirlilik de araştırılsın!

Adalar Kaymakamlığı, İl Sağlık Müdürlüğü’nün Pendik Halk Sağlığı laboratuvarlarında yaptırdığı mikrobiyolojik analiz sonuçlarına göre, sonuçların uygun çıkacağı tarihe kadar, söz konusu yüzme alanlarında denize girilmesinin engellenmesini istedi. Kaymakam Salih Keser imzasıyla yayımlanan yasaklama kararında, bu alanlarda kirlilik nedenlerinin araştırılması da talep edildi.

 

Belediye harekete geçti

Adalar Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen raporlar üzerine İstanbulluları anonslar yaparak denize girmemeleri konusunda uyardı. Ayrıca İstanbul’un ve Adalar’ın en ünlü plaj ve yüzme kulüplerindeki deniz kirliliğinin nedenleriyle ilgili olarak araştırma başlatıldı.

Bakırköy’de 38 dereceyi bulan sıcaklık nem yüzünden zaman zaman 40 derece olarak hissedildi. Sıcak yüzünden İstanbul’da Sultanahmet Meydanı bile boş kaldı. Hava sıcaklığı saat 13.30 siralarında Taksim’de 36 dereceye kadar çıktı. Her zaman kalabalık olan İstiklal Caddesi boş kaldı. Sıcaklıkların hafta sonunda da sürmesi bekleniyor. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.