ABD'li otel zinciri 525 Milyon Dolara satıldı

ABD'deki "Motel 6" zinciri, Hintli otel işletmecisine 525 Milyon Dolarlık nakit ödeme karşılığında satıldı. Bütün resmi adımların yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

24/09/2024 12:16
ABD'li otel zinciri 525 Milyon Dolara satıldı

Hindistan merkezli bir otel işletmecisi olan Oyo'nun ana şirketi, bütçe dostu motel zinciri Motel 6'yı satın aldı. Motel 6'nın ana şirketi G6 Hospitality'nin sahibi olan New York merkezli yatırım şirketi Blackstone, anlaşmanın 525 Milyon Dolar değerinde tamamen nakit bir işlem olacağını duyurdu.

DURMADAN BÜYÜYOR

Anlaşmadaki bütün resmi adımların yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Şok'ta yer alan habere göre, Hindistan'da sadece on yıl önce faaliyete geçen Oyo, son birkaç yıldır ABD'deki ayak izini genişletiyor. Şirket şu anda 35 eyalette 320 otel işlettiğini ve bu yıl 250 tane daha eklemeyi hedeflediğini söylüyor.

DÖNÜM NOKTASI

OYO'nun uluslararası bölüm şefi Gautam Swaroop yaptığı açıklamada, "Bu satın alma, bizim gibi yeni kurulan bir şirketin uluslararası varlığını güçlendirmesi açısından önemli bir dönüm noktasıdır" dedi. Anlaşmaya göre; Oyo'nun sahibi Oravel Stays, G6 Hospitality'yi satın alacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.