AB, online seyahat acentalarının statüsünü değiştiriyor...

AB Komisyonunun çalışmasına göre, bundan sonra online seyahat acentalarının hukuki konum ve sorumlulukları, klasik acenta ve tur operatörleriyle aynı seviyeye getirilecek. Komisyon bu tutumuyla, online rezervasyonlarda tüketicinin korunmasına ilişkin kuralları genişleteceğinin sinyalini verdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
AB, online seyahat acentalarının statüsünü değiştiriyor...

Avrupa Komisyonu, pazartesi günü yaptığı bir açıklama ile, sanal ortamda rezervasyon yapan tatilcilerin, seyahat acentaları üzerinden rezervasyon yapanlarla aynı seviyede denetim altında olacaklarını açıkladı.

 

Zira günümüzde internet üzerinden araştırma ve işlem yapan tatilcilerin sayısı her geçen gün artıyor. Avrupa Komisyonu Sağlık ve Tüketicinin Korunmasından Sorumlu Üyesi John Dalli, bu karardan küresel krizin yarattığı durgunluk ve internetteki daha ucuz seyahat önerilerini değerlendiren tatilciler nedeniyle zor günler geçiren seyahat acentalarının da faydalanacağını açıkladı.

 

AB çapında seyahat acentaları 1990 tarihli paket seyahat direktifi nedeniyle sıkı kurallara tabi tutuluyor, oysa aynı kurallar online seyahat acentalarını yeterince etkilemiyor. Dalli, konuya ilişkin henüz somut bir adım atışmadığını ancak paydaşların nisan ayında bir araya gelip karara varacaklarını açıkladı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.