AB, az bilinen suya bağlı turizm noktası arıyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin her yıl gerçekleştirdiği "Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Yarışması"nda Türkiye'yi temsil edecek "suya bağlı (akuatik) turizm noktası" arıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
AB, az bilinen suya bağlı turizm noktası arıyor...

Yarışmaya katılan ülkelerin her birinin, bu temaya uygun olarak seçtiği ulusal turizm noktası, yıl boyunca Avrupalılara tanıtılarak buralara turist akışı sağlanması amaçlanıyor. Yarışmaya bu yıl sahil, göl veya nehir çevresinde bulunan ve turizm arzını bu kaynaklara dayandıran turizm noktaları katılabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ulusal aday olarak önerilecek noktaların yoğun turizm faaliyetlerine sahip olmaması, bölgeye gelen ziyaretçi sayısının ülke ortalamasına kıyasla düşük ya da çok düşük olması ve sürdürülebilir biçimde kendi turizm arzlarını yönetebilecek durumda olmaları gerektiğini duyurdu. Türkiye, 2008 yılından bu yana süren yarışmaya daha önce farklı temalar altında Edirne'nin Kırkpınar güreşleri ile Kars'ın Kuyucuk Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ile katılmıştı. Yarışmada yer almak isteyen turizm noktaları, 26 Şubat'a kadar bakanlığa başvurabilecek.

Avrupa Birliği de bu projeyle az bilinen turistik yörelere dikkat çekerek turizm akışını bu noktalara yönlendirmeyi amaçlıyor. Projede her yıl belli bir tema belirlenerek yarışma açılıyor. Katılımcı ülkelerin seçtiği ulusal turizm noktalarına ödül veriliyor. Yarışmalarda kazanan yöreler için tanıtım videoları hazırlanarak AB ülkeleri TV'lerinde yayımlanıyor. Ayrıca bu yöreler AB'nin basılı materyallerinde de yer alıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.