AB’li turist, tasarruf için Wellness´ten vazgeçti...

Eurobarometer, “Avrupalılar’ın Turizme Dönük Yaklaşımları Araştırması” sonuçlarını açıkladı. 27 AB üyesi ülkenin yanı sıra, Hırvatistan, Türkiye, Makedonya, Norveç ve İzlanda’yı da kapsayan araştırmaya göre, Avrupalı turistler tatildeyden ağırlıklı olarak Wellnes ve alışverişten tasarruf etmekten yana.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
AB’li turist, tasarruf için Wellness´ten vazgeçti...

Genel Girişimcilik ve Endüstri Müdürlüğü’nün talebi üzerine 27 AB üyesi ülkenin yanı sıra, Hırvatistan, Türkiye, Makedonya, Norveç ve İzlanda’yı da kapsayan araştırmaya göre, dünyayı etkileyen ekonomik krizden dolayı Avrupalı turistler tatildeyden ağırlıklı olarak Wellnes ve alışverişten tasarruf etmekten yana. Araştırmanın yapıldığı ülkelerde “Tatilde olsaydınız hangi boş zaman aktivitesinden tasarruf etmeyi tercih ederdiniz?” sorusuna, yüzde 24 ile güzellik-wellnessten ilk, yüzde 21 ile de alışverişten tercihi ikinci sırada çıktı.

 

TUYED’in 2010 Şubat ayında gerçekleştirilen Eurobarometer araştırmasından derlediği bilgilere göre, Avrupalılar, tatideyken tasarruf etmek amacıyla sportif aktivitelerden de vazgeçmeyi tercih ediyor. Geçen yıl tasarruf amaçlı spor aktivitelerinden vazgeçme tercihi yüzde 8’ken, bu yılın tercihi ise yüzde 10 olarak karşımıza çıkıyor.

 

Öte yandan, araştırmadan çıkan sonuçlar, AB vatandaşlarının bu yıl tatildeyken tasarruf etmek amacıyla restoran ve bara gitmekten vazgeçme eğiliminde değil. Nitekim geçen yıl yüzde 16 olan vazgeçme tercihi bu yıl 4 puanlık azalmayla yüzde 12 olarak belirleniyor. Buna karşın, tiyatro, sinema ve gösteri gibi eğlence amaçlı aktivitelerden tasarruf amacıyla vazgeçme tercihi bu yıl 3 puan artarak yüzde 12 olarak saptanıyor. Son olarak AB vatandaşları tasarruf amacıyla tüm aktivitelerden tasarruf terciklerini yüzde 8, hiçbirinden vazgeçmeme tercihi ise yüzde 10 olarak listeleniyor.

 

AB VATANDAŞLARI TATİLDE EN ÇOK HANGİ ETKİNLİKLERDEN TASARRUF ETMEYİ TERCİH EDİYOR?

 

                                         2009 -2010

Konular            Tercih yüzdesi        Tercih yüzdesi

Alışveriş                  23                          24

Güzellik/Wellness    23                          21

Restoran-Bar          16                          12

Eğlence                    9                           12

Sportif aktiviteler      8                           10

Hiçbiri                     8                            10

Hepsi                      7                              8

Yanıtsız                   6                              4

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.