9'uncu Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 20 Mayıs'ta başlayacak...

9'uncu Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 20 Mayıs 2010 Perşembe günü ülkemizin yetiştirdiği büyük piyanist İdil Biret ile Myron Romanul yönetimindeki Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası gala konseri ile başlayacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
9'uncu Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 20 Mayıs'ta başlayacak...

Tarih, kültür ve doğanın buluşma noktası Mersin, 9'uncu kez ustaları buluşturuyor.  Bu yıl 9'uncusu düzenlenen ve her yıl olduğu gibi dünyaca ünlü pek çok sanatçının yer alacağı, aynı zamanda Avrupa Festivaller Birliği (EFA) resmi üyesi olan Mersin Müzik Festivali, 3 Haziran 2010 tarihine kadar devam edecek.

 

9.Uluslararası Mersin Müzik Festivali’ne, Mersin Kültür Merkezi, Tarsus St. Paulus Müzesi, Latin Kilisesi gibi tarihi ve kültürel açıdan önemli mekânlar ev sahipliği yapacak.

 

Şef Myron Romanul yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşlik edeceği açılış konserinde, İdil Biret, “Chopin’in 200. Doğum Yılı Kutlamaları” nedeniyle bestecinin piyano eserlerini Mersin’li sanatseverlerle buluşturacak.

 

Festivalin bir diğer dünyaca ünlü konuğu 21. yüzyılın opera süper starı olarak anılan Afrika kökenli Amerikalı mezzo soprano Denyce Graves. Sanatçıya, Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

 

Festivale bu yıl “2010 Japon Dostluk Yılı” teması yansıyor. Bu kapsamda,  her biri uluslararası performansları ile beğeni toplayan  ve özel bir resital için biraraya gelen Japonya’nın üç ünlü sanatçısı Satoko Kato ( Piyano), Satoko Inoue ( Piyano) ve Satoko Tanaka ( Soprano )   Mersin’li sanatseverlere müzikle dolu unutulmaz anlar yaşatacak.

 

 

Festivalin sürpriz isimlerinden biri de Yıldız İbrahimova...

Dünyanın dört bir yanında tanınan ve beğeni ile dinlenen ünlü Jazz solisti, üç önemli doğaçlama ustasından kurulu Grifit Trio’nun ney, kanun ve piyanosu eşliğinde vereceği konserde muhteşem sesi ve yorumu ile sanatseverleri  büyüleyecek.

Festival kapsamında ayrıca, Bas Gitarist Levent Çetinkaya ve Grup Lock Out, Grup Turkuaz, Trio Libero Grubu ve  Ankara Trombon Dörtlüsü ortak performansı, Jozsef Lendvay ve Arkadaşları, Ilya Gringolts ve  Bilkent Senfoni Orkestrası, Murat Kodallı tarafından kurulan Jazz a Turca Quartet ve Dünyaca ünlü dans topluluğu Jazzing Flamenco

yer alacak.

 

9. Uluslararası Mersin Müzik Festivali kapanış konserini 3 Haziran Perşembe günü Kore’li ikiz kardeşler Maria ile Lucia Ahn ve onlardan iki yaş küçük kardeşleri Angella’dan oluşan AHN TRIO verecek. Topluluk üyeleri, müziklerine yansıttıkları olağanüstü iletişim gücü, mükemmel ses bileşimi ve farklı teknikleri ile seyirciyi de içine alan bir performans sergileyerek, muhteşem bir kapanış sunacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.