“Turizme Yön Verenler”, Trakya Üniversitesi'ndeydi...

Turizme Yön Verenler konferansı 29 Nisanda Trakya Üniversitesin de düzenlendi. Konferansta, sektörün sorunlarını Trakya Üniversitesi öğrencileriyle masaya yatırıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
“Turizme Yön Verenler”, Trakya Üniversitesi'ndeydi...

Konferansa konuşmacı olarak katılan Recep Arısoy, "2010 yılında Türk turizm sektörü, % 20 büyümeli" dedi. Toplantıda, yazarımız Recep Arısoy, Hüseyin Hakkı Kahveci, The Marmara Pera Hotel Genel Müdürü Uygar Koçaş ve SONAR araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı konuşmacı olarak yer aldı.

Konferansta konuşan Recep Arısoy, sektörün sağlıksız ve dengesiz büyüdüğünün tekrar altını çizerek, 2010 yılındaki büyüme oranının en az & 20 olması gerektiğini belirtti.  Arısoy; "İstanbul 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti 2010 yılının ikinci çeyreğini tamamlamış durumdayız, bu süre içerisinde bununla ilgili çok fazla aktivite ve organizasyonlar görmedik, kalan iki çeyrekte mutlaka İstanbul’un Kültür Başkenti olma artısını kullanmalıyız" dedi

 

Arısoy; "2010 yılında pazarlama stratejileri iyi belirlenmeli, yoğunluk sadece birkaç Pazar da değil tüm pazarlarda olmalı, Türkiye’nin Rusya pazarındaki beklentileri hüsran ile sonuçlanabilir, Rusya 2010 yılında farklı politikalar hedefliyor, ayrıca Almanya pazarında da aynı durum söz konusu, Almanya iç pazara ağırlık vermiş durum da. tur operatörleri sağlam adımlar atmalı, yeni inovasyon pazarlar oluşturmalı" diye konuştu.

 

Recep Arısoy, sektörün gelecekteki en büyük potansiyeli olan sağlık turizmindeki bürokratik sorunların mutlaka çözülmesi gerektiğini, kaplıca turizmi ile sağlık turizminin ayrı tutarak hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Otellerin kurumsallaşmada daha hızlı yol kat etmeleri gerektiğini vurgulayan Arısoy, “Yeşil Yıldız” projesinin tekrar gündeme mutlaka getirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Türkiye’nin tanıtım sorununa değinen sonar araştırma Başkanı ve sözcü gazetesi yazarı Hakan Bayrakçı, Türkiye’nin ciddi bir imaj sorunu olduğunu ve imajın tüm Dünya ülkelerin de tazelenmesi gerektiğini bununda tanıtım ile olabileceğine değindi.

 

Bayraktçı; "Geçmiş tarihte kalan bir takın izlenimler Avrupa ve diğer ülkelerde halen aynı olumsuzluğunu korumakta, Türkiye’yi göremeyen ve Türk halkını tanımayan en ücradaki devletlerin insanlarına dahi kendimizi anlatmalıyız" dedi.

 

The Marmara ailesinde, The Marmara Pera Genel Müdürü Uygar Koçaş ise, sektör çalışanlarını sektör de hizmet verimliliğini artırmasının yöneticilerin personellerine yaklaşım stratejileri ile paralel olduğunu belirtti

 

Koçaş; "Ben işe alacağım personelime ilk olarak gülümsemeyi biliyor musun sorusunu sorarı. Gülümsemeyen personelin otellere çok şeyler kaybettirdiklerini bilmekteyiz. Biz yöneticiler olarak buna gizli kayıp diyoruz, buda rakamsal olarak milyarlarca lira demektir" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.