‘Yeşillenen Oteller’ projesine, Kıbrıs’tan büyük ilgi...

TUROB’un ‘Yeşillenen Oteller’ projesi, Kıbrıs’ın da ilgisini çekti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC Kültür, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın davetlisi olarak, geçtiğimiz hafta, TUROB temsilcileri, Kıbrıs’ta bir seminer verdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
‘Yeşillenen Oteller’ projesine, Kıbrıs’tan büyük ilgi...
Toplantıya, KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Mehmet Dolmacı, TUROB Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Levent Erdoğan, Bureau Veritas Belgelendirme Müdürü Mahmut Genç ile KKTC Turizm Bakanlığı yetkilileri ve Kıbrıs konaklama sektörü temsilcileri katıldı.  
    
Oteller, ‘Yeşillenen Oteller’ sertifikası alma konusunda teşvik edilecek
Kıbrıs’ın, deniz-güneş-kum ve casino turizmine alternatif olarak, eko-turizme yönelik çeşitli projeler üzerinde çalıştığını kaydeden Şahap Aşıkoğlu, çevreyi korumak adına TUROB tarafından başlatılan projeyi çok anlamlı bulduklarını belirterek, konaklama tesislerini ‘yeşillenen oteller’ belgesi alma konusunda teşvik edeceklerini söyledi.

TUROB, ‘sürdürülebilir turizm ve sürdürülebilir çevre’ projeleri üzerinde çalışıyor
‘Yeşillenen Oteller’ projesine yoğun ilginin gözlendiğini kaydeden Timur Bayındır, “Çevreye duyarlı olmak ve bu bilinci yerleştirmek için başlattığımız projemize, İstanbul başta olmak üzere yoğun bir ilgi gözleniyor. Kıbrıs’ın, proje ile ilgilenmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Zira, çevremizin korunması adına yapılacak en küçük bir çalışma bile yarınlara ‘yaşanabilir bir dünya’ bırakmak açısından çok önemlidir” dedi.

TUROB’un, ‘sürdürülebilir turizm ve sürdürülebilir çevre’ hedefiyle çeşitli projeler üzerinde çalıştığını anlatan Timur Bayındır, bu projeler arasında, ‘Greening Hotels-Yeşillenen Oteller’, TUROB-ÇEVKO işbirliğiyle ‘Seyahati Seviyorum, Geri Dönüşümü Destekliyorum’ ve TUROB-TAP işbirliğiyle ‘atık pillerin’ toplanması olduğunu belirtti.

Kıbrıs’ta, ‘eko-turizm ve yeşillenen oteller’ dönemi
Kıbrıs’taki seminere katılan TUROB Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Levent Erdoğan, Kıbrıs’ın mevcut turizm potansiyelinin yanı sıra, eko-turizme projelerine ağırlık vereceğini ve bu kapsamda işletmelerin ‘yeşillenen oteller’ projesiyle yakından ilgilendiğini kaydetti. Levent Erdoğan, Kıbrıs Hükümeti tarafından öncelikle 3 ve 4 yıldızlı otellerin, projeye teşvik edileceğini söyledi. (shf)

 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.