‘Yasemin’, turistin rotasını Türkiye'ye çevirdi...

Tur operatörleri, Avrupalı turiste iptal ettikleri Tunus rezervasyonları yerine yaz tatilinde Türkiye’ye gitmelerini öneriyor

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
‘Yasemin’, turistin rotasını Türkiye'ye çevirdi...

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli rakiplerinden Tunus’ta hükümet deviren Yasemin Devrimi, Türk turizmciye yarayacak. Alman, İngiliz ve Fransız turistlerin, yaşanan karışıklık nedeniyle 2011 yaz dönemi için yaptırdıkları tatil rezervasyonlarını Türkiye ve Mısır’a kaydırması bekleniyor. Geçen yıl Tunus’u 6.9 milyon turist ziyaret etmişti. Bunların 2.5 milyonunu Alman, İngiliz ve Fransız turistler oluşturdu.

 

İSVEÇ’TEN UYARI...

 

Ülkeye av turizmi için giden 13 İsveç vatandaşının önceki gün kaldıkları otelin önünde saldırıya uğraması da turizm sektörüne bir darbe daha vurdu. İsveç Dışişleri Bakanlığı, zorunlu olmadıkça Tunus’a gidilmemesi konusunda vatandaşlarını uyardı. TUİ ve Thomas Cook gibi dev operatörler, Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali’nin ülkeyi terk etmesine neden olan Tunus’taki isyan sonrasında bu ülkeye seyahatleri durdurmuştu.

 
TUI AG’nin Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, Tunus’taki bu beklenmedik siyasi olayların satışların Mısır ve Türkiye’ye kaydırılmasına neden olacağını belirtti. Şimdiden rezervasyon değişiklikleri görüldüğünü söyleyen Baraner “Avrupalı turist fiyat bakımından aynı düzeyde bulunan Mısır veya Türkiye’ye yönünü çevirecek. En güvenilir, en kolay satılır ülke Türkiye olacak” dedi. Olayların Avrupa’da yaz tatili rezervasyonları için karar verilen ocak ayına denk gelmesini talihsizlik olarak nitelendiren Baraner, Tunus’un bundan sonra son dakika tatilcileri için mücadele edeceğini kaydetti. (Ünsal Ereke-HT) 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.