5 yıldızlı Antalya Ramada, mühürlendi...

Antalya'da yaklaşık iki aydır faaliyet gösteren Ramada Plaza Oteli, Muratpaşa Belediyesi ekiplerince ''İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı'' gerekçesiyle mühürlendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
5 yıldızlı Antalya Ramada, mühürlendi...

Muratpaşa Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri bugün öğlene doğru güvenlik güçleri ile Ramada Otel'e geldi. Otel yetkilileriyle görüşen belediye ekipleri daha sonra tesisi mühürledi.

 

Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, polis nezaretinde otele gelerek yetkililerle bir süre görüştü. Görüşmenin ardından zabıta görevlileri, içinde yerli ve yabancı turistlerin bulunduğu oteli, 3572 sayılı yasa ve 2005/9207 sayılı yönetmelik uyarınca ''İş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığı'' gerekçesiyle mühürledi.

 

 

Otelin Avukatı Taylan Karakum, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Muratpaşa Belediyesinin oteli ''İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı'' gerekçesiyle mühürlediğini belirterek, ''Turizmi Teşvik Yasası kapsamındaki işletmelerin belediyeden iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı alma zorunluluğu yok. Bu nedenle yapılan uygulamayı şirket yönetimi mahkemeye taşıyacak'' dedi.

    

 

Belediye zabıtalarının, mühürlemeye ilişkin kararı 30 Nisan Cuma günü otel yönetimine tebliğ ettiğini ifade eden Karakum, tebliğin de yasaya göre posta ya da kolluk kuvvetlerince yapılması gerektiğini, belediye zabıtasının ise tebliğ yetkisi olmadığını savundu.

    

 

Muratpaşa Belediyesi ekipleri, aynı otel hakkında yaklaşık 20 gün önce, müşterilerinin denize girmelerini ve güneşlenmelerini sağlamak amacıyla merdiven ve güneşlenme terası yapımı için falezlerde iş makineleriyle çalışma yaptıkları için tutanak tutmuştu.

 

 

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, AA muhabirine falezlerdeki çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, ''İmar kirliliğine neden olan, haklarının dışında uygulamalar yapan bu oteli 9 kez mühürledik, 6 kez de Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yıkım kararları aldık, bir kez de teftiş kuruluna bu durumu taşıdık. İki kez de Belediye Meclisinde bunların taleplerini reddettik. Böylesi bir olumsuz süreci yaşamaktayız'' ifadelerini kullanmıştı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.