İç turizm verileri açıklandı... 5 kişiden biri tatil yapabildi, konaklama fiyatları 2 kat arttı

TÜİK’in 2024 yılı ilk üç ayında ait yurt içi seyahat verileri yayımlandı. Vatandaşların seyahat masraflarındaki artış dikkat çekerken, seyahate çıkan 5 kişiden 4’ü akrabasında kaldı.

23/07/2024 13:41
İç turizm verileri açıklandı... 5 kişiden biri tatil yapabildi, konaklama fiyatları 2 kat arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan “Hanehalkı Yurt İçi Turizm” verilerine göre, 2024 yılı ocak, şubat ve mart aylarından oluşan I. çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 8 milyon 262 bin kişi seyahate çıktı.

Seyahate çıkanların bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yaptıkları toplam seyahat sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,3 azalarak 9 milyon 854 bin seyahat olarak gerçekleşti. Ekonomim'de yer alan habere göre, bu çeyrekte seyahate çıkanlar 65 milyon 239 bin geceleme yaptı. Ortalama geceleme sayısı 6,6 gece oldu.

 

5 kişiden biri tatile gidebildi

Seyahate çıkış amaçlarında ikinci sırada %22,5 ile "gezi, eğlence, tatil", üçüncü sırada ise %6,6 ile "sağlık" yer aldı.

Seyahate çıkanlar en çok arkadaş veya akraba evinde kaldı

Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 53 milyon 228 bin geceleme sayısı ile en çok "arkadaş veya akraba evinde" kaldı. Konaklama türlerine göre geceleme sayısında ikinci sırada 4 milyon 971 bin geceleme ile "otel" yer alırken, "kendi evi" 4 milyon 354 bin geceleme sayısı ile üçüncü sırada yer aldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.