5 bin yolcuya bedava sabah kahvaltısı...

TAV Havalimanı iştiraklerinden BTA Catering, 11. kuruluş yıl dönümünü, Atatürk Havalimanı'nda yolcularına verdiği kahvaltı ikramıyla kutladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
5 bin yolcuya bedava sabah kahvaltısı...

BTA Catering kuruluşunun 11. yılında, Atatürk Havalimanı'nda 5 bin yolcuya ücretsiz kahvaltı ikramı yaparak kırılması güç bir rekora imza attı. Her milletten insanın iştirak ettiği kahvaltıda onlarca çeşit yiyecek ve içeçek ikramı yapıldı.

 

Yurt dışına seyahat etmek için dün sabahın erken saatlerinde Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular çok hoş bir sürprizle karşılaştı. Zira dış hatlar gidiş terminaline yüzlerce kişinin aynı anda kahvaltı edebileceği dev bir sofra kurulmuştu. Sandviçten, simide, pastadan böreğe, meyveden her tür içeceğe kadar onlarca çeşit ikramı gören önce ne olup bittiğini anlamaya çalıştılar. Saatler 07.00'yi gösterdiğinde BTA Catering'in güler yüzlü personeli yolcuları Halil İbrahim sofrasına davet etti.

Meraklı bekleyiş yerini bir anda sevince bıraktı. Börek ve simitlere hücum eden yolcuların keyfine diyecek yoktu. Uçakları kalkana kadar keyifli bir kahvaltı yapan turistler, haytalarında ilk defa böyle bir sürprizle karşılaştıklarına belirterek, "Türk misafirperverliğini biliyorduk ama doğrusu bu kadarını da beklemiyorduk. İkram edenlere sonsuz teşekkürler" dediler. Atatürk Havalimanı'na sabah saatlerinde gelen yolcular, terminalde hoş bir sürpriz ile karşılaştı. BTA Catering, 11. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yolculara canlı müzik eşliğinde 100'ün üzerinde ürünle kahvaltı ikramı yaptı.

"Bu bir rekor"

 

BTA Havalimanları Yiyecek ve İçecek İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Sadettin Cesur, BTA olarak 11 yıl önce TAV'ın önderliğinde yiyecek, içecek faaliyetlerine 28 noktada başladıklarını, bugün ise 150 restoran ve 10 havalimanında yaklaşık 1600 çalışanla, günde 40 bin kişiye ürün ve ikram servisi yaptıklarını söyledi. Cesur, kuruluş yıl dönümlerini yolcularla paylaşmak düşüncesiyle sabah 07.00-09.00 saatleri arasında yaklaşık 5 bin kişiye 7 ayrı büfede kahvaltı verdiklerini belirterek, ''Yolcularımız çok şaşırdılar, kendilerini müzikli kahvaltı ile uğurladık '' dedi.Türkiye'de daha önce 5 bin kişiye ayrı anda kahvaltı veren bir kuruluş olmadığına dikkat çeken Cesur, "Bu ülkemiz için bir rekor. Türkiye'de şu anda 5 bin kişinin aynı anda girdiği bir otel yok. Bu Türkiye'de bir ilk oluyor" dedi.

 

Kahvaltı günlerinin geleneksel hale geleceğini ifade eden Cesur, bundan böyle kuruluş yıl dönümlerini yolcularla taçlandıracaklarını söyledi. Terminalde onlarca üründen oluşan zengin bir kahvaltı seçeneği ile karşılaşan yolcular da organizasyonu görünce çok şaşırdıklarını belirterek, ''Bizim için hoş bir sürpriz ve güzel bir anı oldu'' diye konuştu. (Gökhan ARTAN-HT)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.