22 Eylül'de, 210 milyon Çinli tatile çıkıyor...

Pekin- Çin, 22 Eylül’de başlayan uzun tatilde rekor sayıda insanı tatile göndermeye hazırlanıyor. Yurtdışı tur talepleri patlama noktasında. Çin Turizm Akademisi’nin tahminlerine göre Eylül sonundaki Orta-Sonbahar Festivali ve Milli Gün tatilinde 210 milyon Çin’li ülke içine tatile çıkıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
22 Eylül'de, 210 milyon Çinli tatile çıkıyor...

Akademinin tahminlerine Hong Kong, Tayvan ve Macau ile Ülke dışı destinasyonlar dahil değil. Ama sektör temsilcilerinden alınan bilgiler Amerika’nın ve Avrupa’nın da bu uzun süreli tatilden payını alacağını doğruluyor. Orta Sonbahar festivali 22-24 Eylül 2010 tarihlerinde ve hemen ardından Ulusal Bayram ise 1 Ekim’de başlıyor. Arada 6 çalışma günü var.

 

Akademi Başkanı Dai Bin “insanların iki tatil arasındaki haftayı birleştirmeleri durumunda toplam süre 16 güne ulaşacak. Bu da uzun mesafeli tatile çıkacaklar için ideal.” diyor. Seyahat Acentaları uzun mesafe paketlerinin aradaki süreye çoktan dahil edildiğini açıklıyor.

 

"Kanada, Güney Afrika, Şili ve hatta Tahiti bu uzun mesafeli tatil paketlerinin gözde ürünleri arasında" diyen Çin Seyahat Servisi’nin Pekin ofisinin Genel Müdür yardımcısı Shi Xiaojuan, arka arkaya gelen tatillerin işlerini kolaylaştırdığını söyledi. ABD, Kanada ve Japonya paketleri Çin’de en popüler olanlar. Zaten, bu ülkelere ait tatil paketleri Ağustos sonunda çoktan bitmişti. (tourexpi) 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.