2025'te otel fiyatları ne kadar artacak?

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Saatçıoğlu, konaklama fiyatlarının 2025'te de artacağını söyledi.

30/09/2024 23:29
2025'te otel fiyatları ne kadar artacak?

Hakan Saatçıoğlu, Turizmdays.com'a yaptığı açıklamada, turizmcileri gelecek senede özellikle yurt dışında fiyatlarda biraz zam yapmak mecburiyetinde olduğunu belirtti. "Otellerimizin kaliteleri ortada. Ancak giderlerimiz her halükarda bir şekilde artıyor" diyen Saatçıoğlu, şunları kaydetti:

''Bizim artan giderlerimizi bir şekilde yansıtmamız gerekiyor. Biz daha iyi hizmet vermek istiyoruz. Hizmeti daha kalite yapmak istiyoruz. Otellerimizin fiyatlarını daha yükseltmemiz gerekiyor. Yani biz sadece doldur boşalt oteller olmaktan çıkıp daha kaliteli otel seviyesine girmemiz gerekir. O yüzden otelciler fiyatlara 2025 yılında yaklaşık yüzde 5-8 arasında bir artış yapılacak.

"Bu işi bizden iyi yapan dünyada başka şehir şey yok"

Bunun da altını bir şekilde doldurmamız gerekiyor. İyi servisle doldurmak gerekir. Tabii bu artışa pazarlar nasıl cevap verecek? Avrupa pazarı, Rusya pazarı, Ukrayna pazarı, Orta Doğu pazarı fiyat artıiına nasıl cevap verecek? Şu anda bilmiyoruz. Tahminen bu artış yüzde 5-6 arası olacaktır.

Her şey dahil konusunda Antalya'dan daha iyi bir destinasyon yok. Bu işi bizden iyi yapan dünyada başka şehir şey yok. Ama personel sıkıntımızın olduğu da bir gerçek. Özellikle İstanbul'la ilgili çok ciddi personel sıkıntılarımız var. Birçok otelci kış aylarında ne olursa olsun çalışan kadrosunukorumaya çalışacaktır. Çünkü gelecek sene aynı sıkıntıları yaşamak istemiyoruz."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.