2025’te her 5 kişiden 3’ü iyi yaşam için seyahat edecek

Tatil trendleri değişiyor. Tatil artık sadece deniz kum güneş demek değil.  Tatili doğada, sakin bir coğrafyada, sessiz yerlerde, şifa peşinde, iyi yaşama adanmış tesislerde geçirmek isteyenlerin sayısı belirgin şekilde artıyor.

22/10/2024 15:53
2025’te her 5 kişiden 3’ü iyi yaşam için seyahat edecek

2024 yaz seyahat raporlarına göre dijital detoksa girerek SPA, welness, yoga gibi deneyimleriyle öne çıkan tesislerde tatil yapanların sayısı bir önceki yıla göre artmış. Tatile çıkanlara 2025 seyahat planları sorulduğunda yüzde 67’si zihinsel rahatlama, arınma ve yenilenme; yüzde 49’u ise sağlığa kavuşmak için tatile çıkmak istediğini söylemiş.

İyi yaşam tatili ne demek? Sağlıklı, uzun ve kaliteli yaşamı odağına alan bir tatil bu. Türkiye coğrafyası, doğal şifa kaynakları ile welness tatilinin önemli merkezi konumunda. Ülkemizde derinleştirilmiş welness deneyimlerine yatırım yapan tesis sayısı hızla artıyor. SPA kavramı genişliyor, eskilerin hamam ve saunası şimdilerde çok daha fazla şeyi ifade ediyor. Sadece bedeni iyileştiren değil ruha ve zihne de dokunan bir iyilik sağlık konsepti demek daha doğru.

Bu konsept, 2025’te talebin önemli bir bölümünü karşılayacak

Spiritüel terapiler, yüz ve vücut bakımları, yoga, detoks ve doğru beslenme, medikal terapiler, gelişmiş masaj kürleri, ozon tedavileri, aromaterapi, kişiselleştirilmiş tedaviler, ileri teknoloji welness seansları… Saymakla bitmeyecek şekilde gelişen bir konsept bu. Tesisler geliştikçe ve yatırımlar artıkça welness, seyahat tercihlerinde önemli bir yer almaya başladı. Bu konseptin, 2025’te talebin önemli bir bölümünü karşılaması bekleniyor. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.