2019'da tatil trendleri nasıl olacak?

Expedia.de ve Tüketim Araştırmaları Cemiyeti (Gesellschaft für Konsumforschung, GFK) tarafından yapılan bir anket, insanların 10 yıl sonraki tatil trendlerini ortaya çıkardı. İlk bulgu çok şaşırtıcı değil: Almanlar 2019 yılında tatilini çoğunlukla internetten satın alacak.

31/12/2019 23:40
2019'da tatil trendleri nasıl olacak?

İlk bulgu çok şaşırtıcı değil: Almanlar 2019 yılında tatilini çoğunlukla internetten satın alacak. Ankete katılan 1.001 Almanların yüzde 72´si, online rezervasyon ve artışlarının gitgide çoğalacağından emin.

Ya kendi memleketim, ya ayda tatil...

Ankete göre Almanlar 2019 yılında da kendi memleketlerinde tatil yapmayı yeğleyecek. Özellikle üniversite okumuş Almanlar, kendi ülkelerini daha ilginç buluyor. Güney Avrupa ise ikinci sırada yer alıyor ve özellikle erkekler tarafından tercih ediliyor. 14 ile 29 yaşında gençlerin hayal güçü ön planda olacak. Bunların arasında Güney Kutbu'nda veya Pasifik Okyanusu'nda ıssız bir adada tatil yapmak çok çekici görünüyor. Bunların yüzde 20'si uzayda bile tatil yapmak istiyor.

Tembel ya da hiperaktif...

Almanların yüzde 97'si için dinlenme ve rahatlama, yüzde 95'i içinse 'Kendini şımartma' ön planda. Gençler ise, daha çok macera peşinde. Yüzde 88´i, tatilde 'Kendini daha iyi tanımak' istiyor. Best Ager adlı tatilci kitlesi için tatilde sağlık ve tıp ön planda. Özellikle kadınlar için Wellness tatili önemli, zira kadınların çoğu, tatilde hem vücutlarına hem ruhlarına iyilik etmek istiyor.

Denizler kruvaziyer gemisiyle dolu olacak..

Almanlar'ın 2019 yılı beklentilerine bakılırsa, gelecekte denizler kruvaziyer gemileri ile dolup taşacak ve bu gemilerdeki yolcuların üçte biri Alman olacak. Gençler ise, tatilde daha çok aşk ve ilişki yaşamak isteyecek. Bildiğimiz paket turlarının geleceği ise, pek parlak görünmüyor: Almanların ancak yüzde 28´i paket turu isteyecek ve özellikle aileler paket turlarından sıkılmış gibi görünüyor.

2019 yılındaki tatili düşleyen Almanlar'ın yüzde 53'ü, kişisel ilginin ön planda olan, aile tarafından işletilen butik otelleri hayal ediyor. Fakat bu konuda Almanlar neredeyse iki gruba bölünmüş durumda. Çünkü yüzde 51'i, aynı zamanda klasik resort ve club otellerinden hoşlandıklarını beyan ediyor. Çılgın ve uçuk otel konseptleri daha çok 14 ve 29 yaş arasındakilerin ilgisini çekiyor. Bunların yüzde 40'ı su altı veya yanardağı otelinde de tatil yapmak istediklerini belirtiyor.

Green City...

Tourexpi'nin de Almanya´da yaptığı araştırmalar göre özellikle 'Green city'ler rağbet görecek, büyük haftasonu metropolleri olan ve 'Green city' ünvanını almış, yüzdeyüz temiz, bakımlı, doğası korunan ve oksijen oranı en yüksek olan bu şehirlerde, hem tarih, hem eğlence, hem gastronomi, wellness ve sağlık, hem de spor etkinlikleri ön planda olacak. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.