2012 "Türkiye’de Çin Kültür Yılı" başladı...
Binlerce yıl öncesine dayanan Çin ve Türkiye arasındaki kültürel bağları geliştirmeyi amaçlayan “2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı”, Huawei’nin katkılarıyla düzenlenen “İpek Yolu’ndan Yeni Mesaj”gala gecesi ile İstanbullularla buluştu.
Çin ve Türk kültürlerini bir araya getirmek amacıyla oluşturulan “2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı”, “İpek Yolu’nun Başlangıcı, Büyüleyici Çin” temasıyla başladı. “2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı” projesinin açılışı nedeniyle düzenlenen “İpek Yolu’ndan Yeni Mesaj” gala gecesi, Ankara’nın ardından 15 Aralık, Perşembe günü TİM Show Center’da İstanbul’lu sanatseverlerle buluştu.
Dansçılar, jonglörler, müzisyenlerden oluşan Çinli gösteri ustalarının izleyicilere rengarenk bir şölen yaşattığı “İpek Yolu’ndan Yeni Mesaj” temalı gala gecesi, yeni nesil bilgi ve iletişim teknolojilerinde dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan Huawei’nin katkılarıyla gerçekleştirildi. 2011 yılında yaptığı sektörel atılımları ile Türkiye pazarının aktif oyuncusu olan Huawei, artık iş ortakları ve Türk tüketicisi ile sosyal platformlarda da bir araya gelmeyi amaçlıyor.
Gala gecesine katılan Çin’in İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang, bir yıl sürecek etkinliklerle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini ve dünyanın en dinamik ekonomilerine sahip iki güçlü ülkenin kültürel ve diplomatik alanlarda da daha etkin işbirliklerine imza atacaklarını söyledi..
Huawei Türkiye Genel Müdürü Wu Congcheng Huawei olarak dünya genelinde sürdürdükleri operasyonda Türkiye’nin önemli bir yere sahip olduğunu ve yaptıkları yatırımlarla iki ülkenin birlikte gelişmesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Wu Congcheng, Orta Asya ve Kafkasya’nın merkezi konumunda olan Huawei Türkiye’nin, iş yaşamındaki başarısının yanı sıra sosyal ve kültürel aktivitelere de önem verdiğini; kültürel ortamların hem iş hem de toplumsal anlamda ülkelerin birbirini daha iyi tanımasına yardımcı olarak katkı sağladığını söyledi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli bakanlık, belediye, yüksekokul ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı” köklü tarihe sahip iki ülkeyi birbirine daha çok yakınlaştıracak.
“2012 Çin Kültür Yılı”, Türkiye'de bugüne kadar düzenlenen ve Çin kültürünü tanıtan en kapsamlı, en uzun süreli, en yoğun program ve farklı konulara sahip, en üst düzeyli etkinlik olma özelliğini taşıyor. “2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı” boyunca edebiyat, sanat, kültürel miras, radyo ve sinema, eğitim, akrobasi, kukla sanatı gibi alanlarda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Trabzon ve gelen taleplere göre çevre illerde 70’den fazla etkinlik düzenlenecek.
“2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı” kapsamında Ocak ve Şubat 2012’de “Mutlu Bahar Bayramı” etkinlikleri, Nisan 2012’de Çin Film Festivali düzenlenecek. Ayrıca Nisan 2012’de Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında çeşitli festivallere katılım sağlanacak,, Mayıs-Temmuz 2012’de İstanbul Uluslararası Sanat Festivali'nde Çin Günü etkinlikleri yapılacak. Eylül 2012’de “Çin Modern Sanatlar Sergisi” ve “Dunhuang Duvar Resimleri Sergisi”, Ekim 2012’de Çin ile Türkiye Milli Günü kutlama etkinlikleri gerçekleştirilecek. Aralık 2012’de ise kapanış töreni ile “2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı” sona erecek.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: