2010 yılında Mısır’ı 64 bin Türk turist ziyaret etti!

Mısır Turizm Otoritesi 2010 yılında Mısır’ı ziyaret eden turistlere dair istatistikleri yayınladı. Tutulan kayıtlara göre 2010 yılında 64 bin Türk turist Mısır’ı ziyaret etti. Bu rakam 2009 yılına oranla %37,5’lik bir artışa işaret ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2010 yılında Mısır’ı 64 bin Türk turist ziyaret etti!

2010 yılında Mısır’ı ziyaret eden Türk turist sayısı bir önceki yıla oranla %37,5’lik bir artış gösterdi. Başta çok çeşitli su sporları ve beş yıldızlı otel zincirleriyle dünyanın önemli turizm merkezleri arasında yer alan Şarm El Şeyh ve 2010 yılında Arap Turizm Başkenti de seçilen İskenderiye olmak üzere, Mısır’ın birçok tatil noktası Türk turistler için birer cazibe noktası olmuş durumda.

 

Kara kış koşullarının yaşandığı Avrupa ve Türkiye’de yaz mevsimini yeniden yaşamak isteyenlerin tercihi Mısır oluyor. Yılın her dönemi ılıman bir iklime sahip olan Mısır, binlerce yıllık zengin tarihi, her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekebilecek etkinlikleri ve şifa verme gücüne sahip doğal güzellikleriyle tatil planlarında ön plana çıkıyor.

 

İstatistikler Mısır turizminin genel olarak büyük bir gelişim içerisinde olduğunu da ortaya koyuyor. 15 milyon turist sayısıyla Mısır turizmi 2010 yılını, bir önceki yıla oranla %17,5’lik artışla kapattı.

 

Mısır’ın Türkiye’deki Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin, Mısır’ı ziyaret eden Türk turist sayısının 2011 yılında daha da artmasını beklediklerini ifade ederken şunları söyledi: “Türk pazarının ana hedeflerimizden biri olması sebebiyle 2010 yılında Mısır’ın Türkiye’de tanıtımı amacıyla 1 milyon dolardan fazla harcadık. Herkesi Mısır’ın yalnızca piramitlerden ibaret olmadığına ve her türlü turizm aktivitesi için ideal bir destinasyon olduğuna dair bilinçlendirmek istiyoruz. 2011 yılında bu konuya daha da fazla bütçe ayıracağız. Mısır’ı ziyaret eden Türk turist sayısını 75 bine çıkarmayı umuyoruz.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.