2010'da her iki Alman’dan biri tatil yapacak...

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre, her 2 Alman’dan biri 2010 yılı içinde yaşadığı bölgenin dışında tatil yapacak. Araştırma ayrıca, Almanların yüzde 14’ünün tatil için en az ayda bir kere internet ortamında fiyat ve bilgi araştırmaları yaptığını gösteriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2010'da her iki Alman’dan biri tatil yapacak...

UMA - Unister Market Research & Anaylsis isimli şirketin Almanya’da yaptığı araştırmaya göre, her 2 Alman’dan biri 2010 yılı içinde yaşadığı bölgenin dışında tatil yapacak. Ab-in-den-urlaub.de isimli online seyahat acentası için araştırma yapan UMA, Almanların yüzde 14’ünün tatilleri için en az ayda bir kere internet ortamında fiyat ve bilgi araştırmaları yaptığını gösteriyor.

 

Araştırmada, küresel krizin Alman tüketicileri üzerindeki etkisinin hala tam silinmediği ortaya çıktı. Sorgulanan kişilerin yüzde 41’i bir şekilde geçen yıla göre tatil için daha az para harcamayı düşünüyor: Yüzde 26 – daha ucuz bir tatil ürünü ve yüzde 15 – daha kısa bir tatil. Yüzde 10’luk bir kesim ise tatili ya yakın çevresinde ya da hiç yapmamayı tercih edecek.

Tatil planıyla ilgili internet ortamında ayda birden fazla araştırma yapanların oranı yüzde 23 iken, yüzde 14’ü ayda bir kez ekrana bakıyor. Yüzde 35’i ise, sadece birkaç ayda bir.

 

 UMA Genel Müdürü Dr. Ik-Sun Kim-Backmann, Almanların artık internette sadece ucuz otel veya bir otel için en ucuz fırsatı aramadıklarını, giderek artan oranda otelin ve toplam hizmetin kalitesini de değerlendirdiklerini söylüyor.  (tourexpi)

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.