2010’da İngilizlerin en favori ülkesi Türkiye...

ABTA'nın (İngiliz Seyahat Acentaları Birliği) 2010 yılı turizm trendleri konusunda yaptığı araştırmada, İngilizler için 2010 yılında Türkiye’nin en güçlü destinasyon olacağı sonucu ortaya çıktı. İngiliz Daily Telegraph'ta yer alan haberde ayrıca, gelecek yıl 'Gönüllülük turizm'inde artış görüleceği vurgulandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2010’da İngilizlerin en favori ülkesi Türkiye...

Bu alanda seyahate çıkacaklar gönüllü çalışabilecekleri alanları destinasyon olarak seçiyor ve tatille birlikte hissettikleri toplumsal ya da küresel sorumluluklarını, bulundukları yörede yerine getiriyor. FIFA Futbol Şampiyonası’nın Güney Afrika’ya seyahatleri artıracağı, yeni film ve kitapların yeni destinasyonlar oluşturacağı kaydedilen ABTA 2010 raporunda, filmlerin turizm patlamasına yol açmasına örnek olarak yeni "Alacakaranlık Kuşağı: Yeni Ay" filminin çevrildiği Washington eyaletindeki ağaçlık ormanlık bölgeler gösterildi.
 
Sex and the City 2 filminin de İngilizlerin New York’a akın etmelerini sağlayabileceğine değinilen raporda, bu kentte gelecek yıl 5 bin 500 yeni otel odası açılacağı kaydedildi. Yeni Harry Potter serüveni dolayısıyla İngilizlerin ilkbaharda Florida - Orlando’ya uçmalarının beklendiği raporda, "Son dönemde tümü sıkıntı yaşayan Sri Lanka, Meksika ve Tayland’ın yeniden canlanacağı beklenirken İngilizler için 2010 yılında Türkiye’nin en güçlü destinasyon olması bekleniyor. İrlanda ve Dubai gibi hız kaybeden ekonomilerdeki bölgeler 2010’da iyi indirimler sunabilir" denildi.

ABTA yetkilisi Frances Tuke ise seyahat endüstrisinde bu yıl önemli bir toparlanma yaşandığını, 2010 yılı için daha maceralı destinasyonlar arama eğiliminin devamıyla birlikte, beklentilerin de olumlu olduğunu belirtti. (ANKA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.