2010’da Erken Rezervasyon Taleplerinde % 69’luk artış oldu...

tatilsepeti.com, seyahat konusunda verdiği güvenilir hizmetlerle tatil yapmayı sevenlere farklı imkanlar sunmaya devam ediyor. tatilsepeti.com Yönetici Ortak Suat Gücel ve Yönetici Ortak Kaan Karayal, Erken Rezervasyon Kampanyaları’nın üçüncü periyodunun bitmesine sayılı günler kala rezervasyonlarla ilgili genel bir değerlendirme yaptılar.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2010’da Erken Rezervasyon Taleplerinde % 69’luk artış oldu...

Gücel, Türkiye’de her geçen yıl daha fazla ilgi gören Erken Rezervasyon taleplerinin ilk iki dönemde geçen yıla kıyasla 2010 yazı için yüzde 69’luk artış gösterdiğini söyledi.  8 Mart 2010’da tamamlanan Erken Rezervasyonun 1’inci periyodunda 2009 yılı rezervasyonlarına göre %112’lik bir artış görüldüğünü vurgulayan Gücel, “2010 yılının erken rezervasyonlarındaki artış  sadece rezervasyon talebinde değil kişi başı ayrılan tatil bütçesine de yansımış durumda.

Geçen yıla oranla %17 civarında bir büyüme gözlemleniyor. Ancak tatilcilerin yapmış olduğu konaklama sürelerinde herhangi bir değişiklik olmadı. 5 Nisan 2010’da tamamlanan 2’inci periyotta da 2009’a kıyasla %50’lik bir artış yakalandı. 2009 yılının 2’inci periyodunda yapılan tatil harcamalarının, 2010 yılına oranla %8 arttığını görüyoruz. Bu dönemde misafirlerin konaklama süresinde ise %5’lik bir azalma gözlemleniyor. Sonuç olarak ilk iki dönemin sayısal verilerine baktığımızda geçen yıla oranla %69’luk bir talep artışı ve tatil bütçelerinde ise %13’lük bir artış oldu.

 

Türkiye genelinde 400 ila 500 bin kişinin tatil rezervasyonlarını 2010 Erken Rezervasyon döneminde yapması tahmin edilirken, ilk iki periyotta ortaya çıkan tablo 2010 erken rezervasyon beklentilerin çok üzerinde tamamlanacağını düşündürüyor. Tatilsepeti.com olarak Erken Rezervasyon kampanyasının bir rekora imza atarak 700 bin rezervasyon talebini aşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Uçak’ta Erken Rezervasyona İlgi büyüyor...

Tatilsepeti.com’dan sadece tatil rezervasyonun yanı sıra uçak rezervasyonu yaptırabilindiğini vurgulayan Suat Gücel, son yıllarda Havayolu şirketlerinin yapmış olduğu kampanyaların büyük ilgi gördüğünü belirtti. Gücel, Erken Rezervasyonla alınan uçak biletlerinde makul fiyatlara istenen destinasyonlara bilet bulunabilmesinin uçaklara ilgiyi daha da arttırdığını ve geçen yıla oranla bilet satışlarının %100 arttığını sözlerine ekleyerek, “Tek bir adresten hem tatil hem uçak biletinin alınabiliyor olması tatilcilere büyük kolaylık sağlıyor. Bunun yanı sıra paket turların dışında münferit planlamalar da yapılabiliyor.

İstenen destinasyonda hem otel hem de uçak bileti ile misafirlerimiz diledikleri tatili planlayabiliyorlar. Tatilsepet.com’un Ocak ayında açmış olduğu online rezervasyon ile Yurtdışı Havayolu şirketlerinin tamamından, yurtiçinde de THY ve Anadolu Jet’ten online rezervasyon yapılabiliyor. Atlas Jet, Pegasus, Onur Air ve SunExpress rezervasyonunu da telefonla yapabiliyoruz. Online rezervasyonu açtığımız günden bu yana inanılmaz bir hızla online bilet satışı yapıldı. Bu kadar büyük bir satışı bu kadar kısa zamanda beklemiyorduk. Misafirlerimizden çok yüksek talepler alıyoruz” dedi.

2010 yılında yurtdışı ve yurtiçi tatil taleplerinde artış oldu...

2009 yılında yurtdışından gelen turist talebinin düşük olması dolayısıyla gerek dış gerekse iç Pazar otel fiyatlarında %20 ile 30 arasında bir düşüş yaşandığını söyleyen Suat Gücel, “Bu fiyat düşüşüne iç pazar müşterisi tepki verdi ve kriz olmasına karşın tatil alışkanlığından vazgeçmedi. Yurtdışı için ise aynı durum söz konusu olmadı. Ama her şeye rağmen Türkiye destinasyonu Yunanistan ve İspanya’ya göre çok daha az kayıp yaşadı. 2010 yılında ise gerek yurtdışı, gerekse iç pazarda ciddi bir talep söz konusu.

Özellikle yurtdışında erken rezervasyon satışları turizmin en iyi senelerinden biri olan 2008 yılını yakalamış durumda. Fiyat konusunda ise otelciler bu sene daha akıllı bir strateji uyguladı. Sezon başında Erken rezervasyonla beraber 2009 fiyatlarına yakın fiyatlarla satışlara başladılar. Yurtiçi ve yurtdışı tatil talebinin yüksek olması nedeniyle fiyatlarını arttırdılar ve indirim oranlarını azalttılar” dedi.

Akdeniz ve Ege otelleri yine gözde ...

2010 yaz tatilleri trendleri konusuna değinen Suat Gücel, “Akdeniz ve Ege otellerine ilgi çok yüksek… Özellikle Antalya’ya 1.dönemde  yoğun ilgi oldu. Her 2 kişiden 1’i Antalya bölgesini tercih etti. Ardından Bodrum, Marmaris ve Fethiye geliyor. Ama bu dönemde Ege otellerine de olan ilginin ciddi artmasını bekliyoruz.  Ayrıca balayına uygun otellerde de yoğun talep var. Birçok balayı misafiri rezervasyonunu şimdiden yapıyor. Adam&Eve gibi konsept oteller, Club Magic Life ve Wow Hotels gibi kaliteli zincirler Gloria Hotels gibi deluxe otellere, Majesty Hotels gibi fiyat performansı yüksek zincir otellere talep çok yüksek.

Bu otellerde bazı dönemlerde şimdiden doluluk yaşanmaya başladı bile. Yaz tatili için akla ilk gelen destinasyonlar hala Ege ve Akdeniz olsa da, yurtdışı talebinin kısa zamanda yurtiçi talebine yaklaşacaktır. Budapeşte, Amsterdam, Berlin, NewYork, Roma ve ileriki dönemlerde Yunan adalarına olan ilginin büyüyeceğini ve rezervasyonların artacağını düşünüyoruz ” diye ekledi.

Avantajlı fırsatlar tatilsepeti.com’da...

Güvenli ve kaliteli tatillerin mimarı tatilsepeti.com, yurtiçinde pek çok destinasyonda otel alternatifi sağlayabildiği gibi yurtdışında da 99.000 otel ile tatilcilere istedikleri destinasyonda istedikleri özellikte tatil imkanı sunuyor. Tatilsepeti.com’dan yapılan yurtdışı satışlarda geçtiğimiz yıla oranla %75’in üzerinde talep artışı oldu. Tatilsepeti’nde %35’e varan erken rezervasyon indirimleri ve özel indirimler tatilcilerin yoğun ilgisini görüyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.