18 yaşındaki Türk şef, harikalar yaratıyor...

Hotel Zurich’in genç ekmekçi şefi Barış Karaşengül yaşı çok küçük olmasına rağmen harikalar yaratıyor. Genç şef henüz 18 yaşında.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
18 yaşındaki Türk şef, harikalar yaratıyor...

Recer ARISOY

Hotel sektörüne "Steward" olarak Hotel Zurich de başlayan Barış Karaşengül, 17 yaşında çırak olarak başladığı otelin pastane departmanın da kısa sürede ustasının papucunu dama attı ve ustalığı elinden aldı.

Altı ay gibi kısa bir sürede de bölümünün şefliğini alan  Barış Karaşengül, otel müşterilerinden inanılmaz övgüler alıyor. Yaptığı poğaça çeşitleri ile açık büfeyi görsel şölene dönüştüren Barış Karaşengül, özellikle Avrupalı turistlerden iltifat dolu sözler alıyor, turistlerin ısrarlı davetleri üzerine kahvaltı salonuna turistlerin yanına gelen genç şef, övgülerle ve iltifatlarla onurlandırılıyor.

 

Fransız bir grup, Barış Karaşengül'ün çalıştığı otelin ziyaretçi defterine genç şefimize yönelik övgü dolu mesajlar yazarak, "Yaklaşık 11 yıldır düzenli olarak Türkiye’yi ziyaret etmekteyiz, birçok yerde birçok otelde kaldık. Kahvaltı kültürüne biz Fransızlar çok önem veririz, genç şefimizin hamur ürünlerinden yedikten sonra artık kahvaltıda sadece bu ürünleri yer olduk, sadece kahvaltıya bu ürünleri yemek için geliyorduk.

 

Bu zamana kadar kaldığımız hiçbir otelde böylesine lezzetli ürünler yemedik, genç şefimiz sayesinde bu lezzetle ilk defa tanıştık. Bizi şok eden, böylesine lezzetli ürünleri 18 yaşında bir genç arkadaşımızın yaptığı oldu, kendisinin bu yaşta şef olduğunu da öğrenince daha da şok olduk.

 

Gelecek sene tekrar Türkiye’ye mutlaka geleceğiz ve yine bu otelde kalmayı düşünüyoruz, umarız genç şef arkadaşımızın ürünleri ile tekrar karşılaşır ve aynı lezzetten tadarız" diyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.