16 turist, soğuk denizde boğularak öldü...

Danimarka’ya bağlı Grönland Adası yakınlarında kürekli kayıklarla denize açılan 16 kişilik turist kafilesi kayıp. Arama çalışmalarında 2 kişinin cesedi ve kafile üyelerine ait sırt çantaları açık denizde bulundu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
16 turist, soğuk denizde boğularak öldü...

Grönland Adasının fyordlarında tek ve iki kişilik küçük kayak tekneleriyle denize doğru açılan kafileden dün sabahtan bu yana haber alınamıyor. Adanın Ittoqqortoomiit (Scoresbysund) koyunda sabah yola çıkan 16 kişilik kafile, muhtemelen öğlen saatlerinde fırtınaya yakalandı.

 

Kafileden akşam saatlerinde hala haber alınamaması üzerine bir arama-kurtarma ekibi hazırlayan Danimarkalı yetkililer, bugünün sabah saatlerinde korkunç bir bulguya rastladılar.

 

Danimarkalı ‘Politiken’ gazetesine göre, kurtarma ekipleri açık denizde kafile üyesi olduğu teyit edilen iki Norveçli turistin cesedine ulaştı. Cesetlerin bulunduğu bölgede ayrıca çok sayıda sırt çantası ve kafileye ait olduğu düşünülen malzemeler de açık deniz de bulundu.

 

APA haber ajansına göre, kayıp 14 turistin uyrukları resmi olarak açıklanmamasına karşın, çoğunun Alman turist olduğu düşünülüyor. (tourexpi)

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.