16 bin ev sahibi, konutlarını turizm amaçlı kiralamak için başvurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından sadece turizm cenneti Muğla’da 16 bin kişinin “konutlarını turizm amaçlı kiralamak” için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

24/07/2024 14:25
16 bin ev sahibi, konutlarını turizm amaçlı kiralamak için başvurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından turizm cenneti Muğla’da 16 bin kişinin “Konutlarını Turizm Amaçlı Kiralamak” için başvuruda bulunduğu ve yapılan başvurulardan 7 bininin kabul edildiği öğrenildi.

YÖNETMELİK 1 OCAK’TA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girdi.

Yönetmelikte, konutların yerli veya yabancı kişilere tek seferde 100 gün veya 100 günden daha kısa süreyle turizm amaçlı kiralanması, izin belgesi başvurularında uygulanacak işlemler, konutların nitelikleri, izin belgesi sahiplerinin uymak zorunda oldukları hükümler ve kullanıcı ile izin belgesi sahibinin karşılıklı hak ve yükümlülüklerine ilişkin hükümler yer alıyor.

SADECE MUĞLA’DA 16 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Turizm Cenneti Muğla’da 16 Bin kişinin “Konutlarını Turizm Amaçlı Kiralamak” için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Muğla’da “Konutlarını Turizm Amaçlı Kiralamak” için yapılan başvurulardan 7 Bininin kabul edildiği bildirildi. Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca başvurusu kabul edilen konutların ise  turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Jandarma ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ekiplerince denetlendiği ve konutunu izinsiz kiralayanlara para cezası kesildiği öğrenildi. Ekiplerin yaptıkları denetimlerde Bakanlık izin belgesi ve yönetmelikte aranan şartlara uyulup uyumadığını kontrol ettikleri ifade edildi.

3 MİLYON 600 BİN TL’YE KİRALIK VİLLA

Turizm merkezlerinden Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de turizm amaçlı kiralanan lüks villaların fiyatları aylık 250 bin lira ile yıllık 3 milyon 600 bin lira arasında değişiyor.

Kiralanacak olan villanın fiyatının yüksekliğinde konutun denize yakınlığı, havuzunun olup olmaması, güvenlik sistemli olması, villanın yüzölçümü gibi konular belirleyici oluyor. Bodrum ve Marmaris’te günü birlik kiralanan lüks villaların geceliği ise, 3 Bin 500 TL ile 20 Bin TL arasında değişiyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.