ITF'de 100 Milyon Euroluk kontrat imzalanacak

İstanbul Turizm Fuarı için geri sayım başladı. Otellerden acentalara, havayolu şirketlerinden kuruvaziyer firmalarına kadar turizm sektörünün tüm renklerini buluşturan fuar, 9-10 Ekim 2024 tarihlerinde Yenikapı-Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde kapılarını açacak.

20/09/2024 22:21
ITF'de 100 Milyon Euroluk kontrat imzalanacak

Geçen yıl ilki düzenlenen ve sektörde büyük ses getiren fuar, bu yıl daha güçlü ve iddialı bir başlangıç yapacak. Oteller ile acentelerin kontrat anlaşmalarını yaptığı Ekim ayında düzenlenen fuarda, yeni dönemin anlaşmalarına imza atılacak. Öyle ki fuar döneminde bir araya gelecek otel ve acentelerin yeni sezon anlaşmaları için 100 milyon euroluk kontrata imza atacağı öngörülüyor.

TURİZME 50 MİLYON TL KATKI

Bu yıl 10 bin metrekarelik alanda düzenlenecek olan fuara, 1.000’i uluslararası olmak üzere 15 binin üzerinde turizm profesyoneli katılacak. İstanbul şehir ekonomisine de büyük katkı sunacak olan fuarla birlikte oteller dolarken restoranlar ve alışveriş merkezleri de ihya olacak. Sadece fuar için gelecek olan ziyaretçilerin uçak, konaklama, yeme-içme ve alışveriş harcamalarının toplam 50 milyon TL’yi aşacağı öngörülüyor.

ÇOK YÜKSEK TALEP OLUŞTU

Turizm sektörünü en üst düzeyde bir araya getirmek, yeni iş ortaklarının sağlanması, mevcut iş ortakları ile iş birliğini artırmak ve ülkemizin turizm alanında destinasyonunu profesyonellere tanıtmak amacıyla, geçen yıl ilk kez ITF’yi düzenlediklerini anlatan Dream Project Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Volkan Ataman, “Sadece sektör profesyonellerini ağırladığımız fuarda çok güçlü iş birliklerine imza atıldı. ITF ilk yılına rağmen sektörde büyük ses getirdi. O nedenle ikincisi için çok güçlü bir talep oluştu” dedi.

Fuarın sektörün tüm renklerini buluşturduğuna dikkati çeken Ataman, “Otellerden acentelere, havayolu şirketlerinden araç transferine kadar sektörün tüm renkleri bu fuarda buluştu. Yani fuarımız sektörün en güçlü buluşma yeri haline geldi. Biz fuar takvimini özellikle Ekim olarak seçtik. Çünkü bu dönem otellerle acentelerin kontrat dönemidir ve geçen yıl otel-acente kontratları fuarımızda imzalandı. O nedenle bu fuar çok verimli geçti. Bu yıl da benzer anlaşmalara sahne olacak olan ITF’de, 100 milyon euroluk kontratın imzalanacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

35 ÜLKEDEN SATIN ALICILAR İLE 8 BİNİN ÜZERİNDE BTB GÖRÜŞME

Bu yıl 35 ülkeden 200 yabancı satın alıcının fuara katılacağının bilgisini veren Ataman, “Uluslararası hosted buyer programımız ile potansiyel acente ve tur operatörlerini 3 gün boyunca İstanbul’da en üst düzeyde ağırlayarak ve destinasyonumuzu tanıtarak katılımcılarımızla bir araya getireceğiz.

Avrupa’nın en seçkin ve lider tur operatörlerinin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşecek programda BDT pazarı, Orta ve Kuzey Avrupa, Amerika kıtası, Asya, Uzakdoğu, Okyanusya, Afrika, Güney ve Doğu Avrupa pazarlarından Türkiye’yi hedefleyen potansiyel tur operatörleri, outgoing acenteleri, luxury travel ve incentive firmaları bir araya gelecek. Katılımcılarımız hem hosted buyerlarla hem de profesyonel ziyaretçilerle 8 binin üzerinde B2B görüşme yaparak ticari hacimlerine ve tanıtımlarına ciddi katkılar sağlayacak” diye konuştu.

ŞEHİR EKONOMİSİNE GÜÇLÜ KATKI

Geçen yılki fuara 13.500 sektör profesyonelinin katılım sağladığını anlatan Ataman, bu yıl yüzde 10’luk bir artışla 15 bini aşacaklarını kaydetti. “Bunun 1.000’i yurt dışından gelen turizm sektörünün üst düzey yöneticileri, satın almacıları ve profesyonelleri olacak” diyen Ataman, böyle bir ziyaretçi profilinin şehir ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ekledi. Ataman, “Bu fuara katılan profesyoneller harcama kapasitesi yüksek olan insanlar. Dolayısıyla şehir ekonomisine de güçlü katkı sunuyorlar.

15 bin profesyonelin 5 binini İstanbul’da farz edersek, Anadolu’nun farklı illerinden 8-9 bin turizm profesyoneli gelecek. 1.000’i aşkın yabancı turizm profesyoneli bu fuarda olacak. Bu kişilerin üç gün konaklaması, yeme-içme ve alışveriş potansiyelini baz aldığımızda kişi başı minimum 1.200 euroluk bir harcama yapılacak. 10-15 milyon euroluk, yani 50 milyon TL’lik bir harcama öngörüyoruz. Bu da hem otellere hem şehir ekonomisine çok güçlü bir katkı sunacak” şeklinde konuştu.

TALEP 1.5 KAT ARTTI

Geçen yıl İstanbul Fuar Merkezi’nde 3.712 metrekarelik bir alanda düzenlenen ITF, ilk kez gerçekleştirilmesine rağmen 13.500 turizm profesyonelini ağırladı. Ayrıca, 50 ülkeden 250 satın alıcı (hosted buyer) fuara katıldı. Ziyaretçiler, stantlı katılımcılar ve hosted buyerların online randevu sistemi aracılığıyla gerçekleştirdikleri toplantılar sonucunda fuarda 6.500 B2B görüşme yapıldı. Geçen yıla göre daha fazla talep gören fuara yeni firmalar katılırken, geçen yılki katılımcılar da daha büyük alanlarda yer alarak fuarın hacmini 1.5 kat artırdı.

ANAHTAR TESLİM STANTLAR

Yeniliklere de imza atılan ITF’de, sektör temsilcileri ve firmalar, fuar katılımlarını tek tip konseptte hazırlanan stantlarda gerçekleştirecek. Stantlarda katılımcı firmaların ihtiyacı olan tüm dekor, teknik donanım, toplantı odaları, baskı ve halı dahil anahtar teslim hizmet verilecek.

Böylece katılımcıların daha ekonomik ve şık stantlarla fuara katılımı sağlanmış olacak. Bu sistemle firmalar arasındaki stant rekabeti ortadan kalkarken, firmaların stant hazırlıkları için harcayacakları zaman ve maliyetten tasarruf sağlanmış olacak. Stantlar 9 metrekareden 400 metrekareye kadar her alan için sunulabilecek.

YILDIZ İSİMLER TURİZM ZİRVESİNDE BİR ARAYA GELİYOR

Fuarla eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan ‘Turizm Zirvesi’nde, ulusal ve uluslararası pek çok değerli isim yer alacak. Zirvede, 12 konu başlığı altında 2024 değerlendirmesi yapılacak ve 2025 yılı beklentileri konuşulacak. Üç ana oturumun yanı sıra, Sürdürülebilir Turizm, Sinema Sektörünün Turizmdeki Yeri ve Önemi, Sağlık Turizmi, Spor Turizmi, Yapay Zeka, Belediye Başkanları ile Destinasyonlar, Avrupa-Türkiye Turizm Forumu ve Ülkeler Oturumu gibi sektörü kapsayıcı ve katılımcılara ilham verecek oturumlar da gerçekleştirilecek.

Zirvede bu yıl sinema ve dizi sektörünün de özel bir oturumla ele alınacağını anlatan Volkan Ataman, “Dizi ve sinema sektörünün turizme katkısı yadsınamaz. O nedenle bu konuyu özel bir oturumla ele alacağız. Bu oturumda psikiyatrist doktor, aynı zamanda yazar ve senarist Gülseren Budayıcıoğlu ile OGM Film Yapım’ın sahibi Onur Güvenatam katılacak. Ayrıca ünlü oyuncularımız da bu panelde yer alacak” şeklinde konuştu.

PARTİDE STRES ATILACAK

Meşhur ITF Gala Party, 9 Ekim akşamı Swissotel The Bosphorus İstanbul’da yapılacak. Çok detaylı ve titiz bir şekilde hazırlanan parti, exhibitorlar ve hosted buyer’lar için unutulmaz bir deneyim sunacak. Sosyal programlar sayesinde katılımcılar bir araya gelerek networking fırsatı bulacaklar. Ayrıca, ağırladığımız hosted buyer’lara şehrimizin güzelliklerini tanıtmak amacıyla ilk gün Boğaz turu etkinliği düzenlenecek.

ANADOLU’NUN LEZZET ZİRVESİ: GASTRONOMİ TURİZMİ

Türkiye'nin özgün lezzetlerini küresel çapta tanıtmak amacıyla bu yıl 'Gastronomi Turizmi' teması da İstanbul Turizm Fuarı'nda yer alacak. Anadolu'nun zengin mutfak kültürlerinin "Kardeş Mutfaklar" başlığı altında tanıtılacağını, fuar süresince yoğun ve zengin bir programın gerçekleştirileceğini açıklayan Volkan Ataman “Ünlü şeflerin rehberliğinde gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ile ziyaretçilere eşsiz tatlar sunacağız. Gastronomi tutkunlarının damaklarında unutulmaz tatlar, hafızalarında keyifli anlar bırakacağız” dedi.

Etkinlikte yer alacak şeflerin bir kısmı: Murat Aslan, Cüneyt Asan, Özlem Mekik, Hamza Kalkan, Esra Torlak, Şenol Demirtaş, Erkan Yeşil, Hazer Amani, Cenk Atalay, Onur Babacan, Muhittin Fidan, Mehmet Butcher, Doğa Citci, Yıldız Öz, Samaha, Bedri Usta, Hasan Usta Kebap (İzzettin), Önder Köse.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.